Шофьори на мотоциклети, автобуси и автомобили излязоха по улиците на

...
Шофьори на мотоциклети, автобуси и автомобили излязоха по улиците на
Коментари Харесай

Хиляди излязоха на протест в Колумбия заради високите цени на бензина

Шофьори на мотоциклети, рейсове и коли излязоха по улиците на столицата на Колумбия - Богота, в символ на митинг против цените на бензина. Демонстрантите са недоволни от последователното повишение на цената на бензина, което съгласно държавното управление е част от самодейността за превъзмогване на недостига във Фонда за стабилизиране на цените на горивата. През последните няколко месеца цената на галон се увеличи от 2 до 3,5 щатски $ и се чака да доближи 4 щатски $ през идващите три месеца.

" Уморени сме от това, което се случва с цената на бензина. Той е толкоз безценен. Да притежаваш транспортно средство е изтезание в тази страна ", съобщи Мигел Фореро, представител на мотоциклетистите.

Решението на държавното управление да усили цената на бензина бе взето, с цел да се финансира Фондът за стабилизиране на цените на горивата, който оказва помощ цената на бензина да не зависи от интернационалната цена на петрола, а да остане постоянна. Президентът на страната направи отпратка към митингите, като съобщи, че по-голямата част от автопарковете на камионите в страната употребяват дизелово гориво и заплащат такси по пътищата на Колумбия. Горивото и пътните такси съставляват към 85% от разноските им, сподели той.

" Ако държавното управление желае да краде от някого, би трябвало да краде от богатите, а нас да ни оставят да работим почтено ", счита Хуан Гилермо Гонзалес, протестиращ.

Според информация от Секретариата за подвижност на Богота, който дава отговор за трафика в колумбийската столица, митингите са наложили затваряне на пътища. Органите за надзор на придвижването в Меделин и Кали, два от най-големите градове в страната, също оповестиха за нарушавания в трафика.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР