Шофьори на линейки от ЦСМП - Варна протестират с искане

...
Шофьори на линейки от ЦСМП - Варна протестират с искане
Коментари Харесай

Шофьор на ленейка: Когато става въпрос за спешност, сме част от екипа, когато става въпрос за заплати сме просто шофьори

Шофьори на коли за спешна помощ от ЦСМП - Варна стачкуват с искане за по-високи заплати и по-добри условия за работа, съобщи Българска национална телевизия.

През последните месеци шофьорските заплати са били нищожно изменени, по тази причина в този момент те желаят 50% нарастване, излиза наяве от думите на Васил Гунчев от Синдикат „ Защита “.

Когато става въпрос за неотложност ни оказваме помощ – при ПТП, за стабилизиране на пациенти се водим към екипа, когато става въпрос за заплатите – сме елементарни водачи, споделя сътрудника му Димитър Недев.

Сега възнагражденията на водачите на коли за спешна помощ са към 1000 лева, а за нощен труд получават 2 лева

По думите на Добромир Василев, възнагражденията им са се изравнили с възнагражденията на санитарите и на работещите с по-ниска подготовка, а изискванията им на труд са рискови, тъй като попадат на всевъзможни хора – заболели, подвластни, нападателни.

Шофьорите от ЦСМП – Варна са решение да продължат с митингите, в случай че настояванията им не бъдат осъществяване.

Те се причислиха към митинга на сътрудниците си от ЦСМП – София, които през предходната седмица насочиха настояванията си пред Министерство на здравеопазването и издигнаха палатки пред здравното ведомство. След това бяха проведени в цялата страна. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР