Шофьорът, привлечен като обвиняем за катастрофата, при която загина треньорът

...
Шофьорът, привлечен като обвиняем за катастрофата, при която загина треньорът
Коментари Харесай

Прокурорът, пуснал убиеца на треньорът Ферарио Спасов, обясни: Няма риск да се скрие, има малко дете

Шофьорът, притеглен като обвинен за злополуката, при която почина треньорът Ферарио Спасов, не е осъждан, няма информация да е карал под влияние на алкохол, няма заплаха да се укрие.

 

Така наблюдаващият прокурор Йордан Кожухаров изясни за какво е пуснал Начо Пантелеев единствено с мярка за неотклонение " подписка ".

 

В предаването „ На фокус " по Нова телевизия той добави, че човекът „ Има семейство, малко дете има ". „ Законът изисква да има заплаха да се укрие и да избяга. В случая няма такава ", съобщи наблюдаващият прокурор.

 

В отговор на въпрос знае ли прокурорът, че водачът работи като диджей в Англия, той уточни: „ Може да е работил, само че не мисля, че има заплаха да се укрие ".

 

По-рано в неделя стана ясно, че изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов е извикал в понеделник в София прокурора да му даде пояснения. Очаква се на следващия ден Кожухаров да бъде отхвърлен от следствието и то да бъде поето от различен наблюдаващ прокурор.

 

От прокуратурата оповестиха, че под управлението на Окръжна прокуратура - Велико Търново се организира следствие на тежкия пътен случай от 11.11.2023 година, при който след конфликт на два леки автомобила на основния път I-4 София – Варна в региона на с. Шереметя почина футболният треньор.

 

След извършени интензивни следствени дейности и преценка на събраните досега доказателства по случая като обвинен за осъществено закононарушение по член 343 от Наказателен кодекс - причиняване на гибел по несъобразителност при ръководство на МПС, в резултат на нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата, е притеглен 24-годишният Н. П. от Лясковец, се показва в известието.

 

Обвинението на този стадий е за загубен надзор над управлявания автомобил при мокра настилка. След произшествието лидерът е тестван за приложимост на алкохол и опиати, като резултатът е негативен. Действията по следствието не престават, се показва в известието на прокуратурата.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР