Шофьорът на катастрофиралия на АМ „Тракия” автобус говори пред NOVA

...
Шофьорът на катастрофиралия на АМ „Тракия” автобус говори пред NOVA
Коментари Харесай

Извънредно: Шофьорът на автобуса-ковчег: Чувствам се виновен, че не успях да спася хората!

Шофьорът на авариралия на Автомагистрала „ Тракия” рейс приказва пред NOVA в най-страшния ден от кариерата си. 33-годишният мъж споделя, че доста съжалява, че не е съумял да избави хората.

По думите му, автомобилът, който се е опитвал да го изпревари, се е забил в рейса, който незабавно се наклонил съдбовно надясно, без да има време за реакция.

„ Днес се качвам от Сливен първи курс след отмора и ето… Просто не знам този удар по какъв начин стана и по какъв начин ме преобърна”, споделя той.

„ Спомням си всичко. Просто си карах по автомагистралата, в дясна лента, поглеждам в огледалото и потегля да ме изпреварва, мисля, „ Рено Меган”. Отправям си погледа напред и я очаквам да мине. В този миг поглеждам обратно, тя прави някакъв внезапен завой и удря рейса в средата. Като удари рейса в средата, той се надигна. Дръпнах наляво, само че рейсът е неуправляем, няма по какъв начин на две гуми да тръгне на противоположната страна”, споделя водачът.

„ Той беше към този момент вдигнат, няма никакъв спирачен път, тъй като той беше към този момент на две гуми. Реакцията ми беше, че пробвах да дам наляво, само че рейсът към този момент беше вдигнат. Явно като дадохме още наляво, се прекатурна автобуса”, твърди водачът.

„ На права права бяхме. Почнахме да блъскаме предното стъкло, с цел да вадим пасажерите. Някои излязоха през люковете, през стъклата. Всички седалки са оборудвани с колани, само че никой не ги поставя. Ако си бяха поставили колани, пасажерите щяха да си останат на седалките. Извадихме колкото можехме да извадим. Доста младежи имаше. Повечето бяха за летището. Не искахме да преобърнем рейса, тъй като имаше и затиснати хора. Вързахме рейса с колани, дърпахме го, само че нямахме късмет. В този миг мина кран, не спря, а можеше да ни помогне – просто да надигне, с цел да извадим хората. Значи има и безчувствени хора”, изяснява той.

„ Търсех кой е водачът на другия автомобил. Каза момичето, че тя е водачът. Говорихме, тя беше в потрес, както и аз. Плачеше и споделяше „ аз съм отговорна, аз ви ударих”. Младо момиче, не знам, няма драскотина. Тръгнала да ме изпреварва, чула звук в предна лява гума и се обърнала да понижи касетофона, с цел да чуе шума. В този миг се удря в рейса. Това сподели пред мен и още двама полицаи”, описа водачът.

„ Не съм се движил с повече от 95 километра. Каквото можах го направих. Чувствам се отговорен, тъй като аз ги возех тези хора. Чувствам се отговорен, тъй като не можах да ги спася”, сподели той.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР