Шофьорът на камион, който изпусна управляваното от него транспортно средство

...
Шофьорът на камион, който изпусна управляваното от него транспортно средство
Коментари Харесай

Заподозреният за железопътната катастрофа в Тайван се извини

Шофьорът на камион, който изпусна ръководеното от него транспортно средство и попадна на пътя на експресен трен, , обществено се извини за случая , осведоми " Гардиън ".

" Дълбоко се разкайвам и желая да изразя най-искрени извинения . Ще подпомагам на следствието на полицията и прокуратурата и ще поема отговорност ", сподели 49-годишният водач.
 50 починали и 170 ранени след злополуката в Тайван
50 починали и 170 ранени след злополуката в Тайван

Страната разгласи 3-дневен печал

Той е част от екип, който е инспектирал железопътните релси на източното крайбрежие за свлачища и други опасности . Той се извини на фона на течащото следствие. Властите считат, че машинистът евентуално е имал към 10 секунди за реакция.

В петък сутринта експресен трен Taroko с 498 души дерайлира в тунел северно от град Хуалян на източното крайбрежие . Най-малко 50 души са починали, в това число и машинистът.

Днес екипи продължиха работата по изваждането на тялото на последната жертва.

Разследващите обявиха, че влакът се е забил в камион, който паднал върху релсите от място за поддръжка . Те в този момент се пробват да открият дали е обвързвано с машинален проблем или водачът на камиона не е натиснал спирачката.

Шофьорът бе разпитан от полицията през уикенда и пуснат под гаранция преди съдът да промени решението и в този момент е в ареста.

След като разпитаха очевидци, проверяващите оповестиха, че те имат вяра, че машинистът е видял камиона на релсите , само че не е имал опция да спре в точния момент.

Транспортният министър предложи оставка, само че ще остане на поста до привършване на следствието.

Сред починалите има и деца, като най-малкото е на 4 година Трима чужденци са починали - един французин и двама американци . Към тази заран 39 души към момента са в болница, в това число четирима в интензивно поделение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР