Шофьорът бил взел инцидентно „Форд Мондео”-то на 18 ноември миналата

...
Шофьорът бил взел инцидентно „Форд Мондео”-то на 18 ноември миналата
Коментари Харесай

Съдът в Русе отмени 20 лева глоба за управление на автомобил със затъмнени стъкла

Шофьорът бил взел случайно „ Форд Мондео”-то на 18 ноември предходната година

Районният съд в Русе анулира Наказателно разпореждане No 21-1882-000736/15.12.2021 година на Началник Сектор в Първо районно управление (на МВР) при ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Русе, с което за нарушаване на чл.105, ал.1 от ЗДвП и на осн. чл.185 от ЗДвП на СТ. от гр. Русе било наложено наказване “Глоба” в размер на 20.00 лева

На 18.11.2021 година, към 15:45 ч. С. С. управлявал лек автомобил „ Форд Мондео” с рег. No Р …., благосъстоятелност на А., по улиците на гр. Русе. В 15.45 ч., движейки се по ул. “Борисова “, в региона на дом No 38 С. бил спрян за инспекция от полицейски патрул на Първо районно управление (на МВР) при ОД МВР-Русе в състав М.М. и И.И. – полицейски чиновници в ръководството. При оглед на автомобила, полицейските чиновници открили образно, че предните и задните странични стъкла на вратите на същият са затъмнени посредством залепено фолио, като по този метод била понижена прозрачността им. Предвид по този начин откритото, полицейските чиновници решили, че С. е позволил нарушаване на чл.105, ал.1 от ЗДвП, за това, че ръководи лек автомобил, на който е понижена прозрачността на стъклата на предните странични порти, с сложено мрачно фолио, за което М. М. съставил срещу С.С. акт.

Съдът установи, че е налице незаконосъобразен административен акт, защото отговорността на жалбоподателя е ангажирана, за нарушаване, чиито състав той не осъществил нито от справедлива, нито от субективна страна.

Както се открива от доказателствата по делото, л.а. „ Форд Мондео” с рег. No Р…. е благосъстоятелност на разположение, друго от С. С. и последният единствено е употребил случайно автомобила, откакто на същият към този момент били облепени с фолио процесните стъкла. Няма никакви данни по делото С. да бил съпричастен по какъвто и да е метод с дейностите по облепяне с фолио, които в последна сметка предизвикали понижаване прозрачността на стъклата на автомобила, заради което същият не може да бъде индивид на това нарушаване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР