Сходството във визиите между ЕС и Асоциацията на държавите от

...
Сходството във визиите между ЕС и Асоциацията на държавите от
Коментари Харесай

Радев в Брюксел: Има сходство между визиите на ЕС и азиатските държави

Сходството във визиите сред Европейски Съюз и Асоциацията на страните от Югоизточна Азия по редица значими световни тематики дава опция да продължим съдействието оттатък търговско-икономическите връзки по значими въпроси.

Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев, който е в Брюксел за присъединяване в юбилейната среща на върха Европейски съюз- Асоциация на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН).

Сред предпочитаното съдействие той открои области като сигурност, битка с климатичните промени, стабилно развиване .
 
За пръв път от определяне на връзките межди Европейски Съюз и АСЕАН се организира среща във формат държавни и държавни ръководители на страните от двете организации. Президентът Радев означи, ч е България поддържа обичайни другарски връзки с страните от АСЕАН . " Надявам се, че днешната среща ще даде опция за задълбочаване на разговора на най-високо политическо равнище, който беше усложнен от строгите рестрикции по време на пандемията ", добави президентът.

Съпредседатели на срещата на върха в Брюксел са ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел и министър-председателят на Камбоджа Хун Сен, в качеството му на ротационен ръководител на АСЕАН.

Форумът дава опция за потвърждаване на стратегическото партньорство сред Европейски Съюз и АСЕАН , открито през 2020 година. На срещата на върха държавните и държавни водачи разискват значими въпроси от общ интерес, включително провокации пред сигурността, съгласуваност, търговия, създаване на зелена стопанска система и продоволствената сигурност.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР