Сходните рокли на първата дама Десислава Радева и вицепрезидента Илияна

...
Сходните рокли на първата дама Десислава Радева и вицепрезидента Илияна
Коментари Харесай

Любомир Стойков за еднаквите рокли: Добре е да има координация, но дали е възможно?

Сходните рокли на първата дама Десислава Радева и вицепрезидента Илияна Йотова на президентския банкет за 3 март се трансфораха в една от главните тематики в последните дни.

Във фейсбук профила си Радева отговори на мненията по този начин: „...всички мои критици желая да уверя, че за мен е значимо по какъв начин ме оценя индивидът до мен. Защото съм негов избор. Не ваш! Не градете облик, който няма нищо общо с действителния. Ще рухне - рано или късно... “

Самите рокли са произведение на две от емблематичните наши дизайнерки – Невена Николова и Евгения Живкова. Те са подобаващи за такива случаи – и като цвят, и като материя, и като направа, разяснява стилният и медиен специалист проф. Любомир Стойков.

Има сходства – дантелата, цветът, само че има и разлики – нюансът, дължината, деколтето, уточни той.

По думите му от дизайнерска позиция роклите са на високо професионално равнище и демонстрират, че две дизайнерки, отдалечени на хиляди километри, са стигнали до едно и също решение за визията на дами от такава значителност.

Общественото мнение, не би трябвало да се подценява, само че в случай че създадем обикновен разбора на претекстовете на хората да разясняват, те харесват или не харесват роклите по чисто естетически аргументи , или ги одобряват или отхвърлят по чисто политически убеждения, разяснява Стойков.

Противоречивата социална оценка е напълно естествена, само че не е задоволително да се стига до вулгарности, уточни той.

Според госта „ би било хубаво да има ясна таблица кой по какъв начин да бъде облечен, дали дава отговор, или не, да има фейсконтрол даже, само че реалистично ли е това и допустимо ли е? Доколкото познавам тези структури, единствено им е до това и малко мъчно ще бъде. По-скоро дано гледаме положително на случая, да извлечем изгодата – очевидно в такава обстановка е добре да има съгласуваност и координиране “. Стойков уточни, че нямаме опит с това – президентът Росен Плевнелиев присъстваше на събития без първа дама, а президентът Георги Първанов имаше вицепрезидент мъж.

Дизайнерката Невена Николова, разяснява пред bTV, че роклята на Десислава Радева е готова много рано и е проведена към украшение на първата дама с огромни кристали в смарагдов цвят. Според нея двете рокли „ не са идентични, при никакви условия “. Николова уточни, че в стилните среди няма процедура дизайнерите да разискват между тях роклите, които вършат за съответни събития.

Дизайнерката на роклята на вицепремиера Илияна Йотова – Евгения Живкова, счита, че обстановката се преекспонира . И двете бяха добре облечени, бяха стилни. Това, че се намират съвпадения не е нищо ново и непознато в модата. Това демонстрира, че двете дизайнерки имаме сходни показа по какъв начин би трябвало да наподобяват дами на сходни позиции на сходно събитие, уточни тя. Според нея би трябвало да има някаква съгласуваност, само че не знае дали е допустимо.

Вижте целия диалог във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР