Школи за обучение на шофьори са укривали значителна част от

...
Школи за обучение на шофьори са укривали значителна част от
Коментари Харесай

Шофьорски школи укривали голяма част от приходите си, установи проверка на НАП

Школи за образование на водачи са укривали забележителна част от приходите си, оповестяват от Национална агенция за приходите след осъществена инспекция. Неотчетените суми са открити при взаимни акции с „ Икономическа полиция “ и Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “, след съпоставяне на броя учащи се за дееспособност и явилите се на изпит пред „ Автомобилната администрация “.

Всички компании, които организират образование на бъдещи водачи, са длъжни да водят точна отчетност, в това число да подават данни за курсистите в изпълнителната организация.

В Агенцията по приходите е осъществено съпоставяне на броя на обучаваните, позволени до изпит, със междинните пазарни цени и са формирали най-малък размер на приходите за всяка от автошколите. Тези данни са съпоставени с информацията, подадена от касовите апарати и финансовите докладите на компаниите.

Още в първите няколко компании са открити обилни отклонения и ще бъдат осъществени цялостни данъчни проверки за последните 5 години, допълват от Национална агенция за приходите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР