Широкомащабното използване на дигитални валути, одобрени от централните банки на

...
Широкомащабното използване на дигитални валути, одобрени от централните банки на
Коментари Харесай

БРИКС и движението срещу долара: Ще успее ли CBDC да се справи с проблемите?

Широкомащабното потребление на цифрови валути, утвърдени от централните банки на разрастващите се страни, може да заплаши щатския $.

Така че дали Съединени американски щати също ще пуснат цифров $, с цел да изпреварят другите CBDC и настъплението от страна на БРИКС? В тази публикация ще обърнем внимание на позицията на Фед по отношение на стартирането CBDC, захранвана с американски $.

Майкъл Бар, заместник-председател на Федералния запас, отговарящ за надзора, удостовери , че Съединени американски щати може и да не започват скоро CBDC план.

Централната банка е надалеч от решението дали да емитира CBDC валута, сподели той. Бар също по този начин акцентира, че стартирането на постоянна монета в щатски долари може да заплаши финансовата непоклатимост на американската стопанска система като цяло.

Според бар стартирането CBDC, подкрепена с щатски долари би могло да породи обилни опасности за финансовата непоклатимост, паричната политика и платежната система на Съединени американски щати.

Бар възкликна, че Федералният запас не е взел решение за издаване на CBDC, само че може да обмисли изследването на тази опция единствено в случай че Конгресът я позволи.

Той разкри, че Фед не е взел решение за издаване на CBDC. Заместник -председателя добави още, че страната би пристъпила към издаване на CBDC единствено при ясна поддръжка от страна на изпълнителната власт и разрешаващо законодателство от страна на Конгреса.

Бар показа още, че следствието и изследването са доста разнообразни от вземането на решения за идващите стъпки във връзка с развиването на платежната система, а Фед е надалеч от това.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР