Широка обществена дискусия предстои по темата за промяна на учебните

...
Широка обществена дискусия предстои по темата за промяна на учебните
Коментари Харесай

Промените на учебните програми: Ще се сменят само думички

Широка социална полемика следва по тематиката за смяна на образователните стратегии , като първо ще се разиска такава за прогимназиален стадий - 8-12 клас . Радикални промени обаче няма да има - нито в съдържанитето на учебниците, нито в образователната стратегия. Промените ще се насочат са най-много върху терминологията в учебниците , като няма да се допусне " елементаризиране " на българската просветителна система.

Това обясниха от Министерство на образованието и науката, като министърът Сашо Пенов, дружно със зам.-министри и специалисти, отговаряха на въпроси и обобщиха свършеното в сферата и разискаха проблематичните тематики.

Психолози и методолози са завършили с втория стадий на измененията в образователната стратегия за 8-12 клас, следва социална полемика и разискване в Народното събрание, стана ясно от думите на Пенов.
 МОН предлага смяна в стратегиите за 8-12 клас и то - от следващата година
МОН предлага смяна в стратегиите за 8-12 клас и то - от следващата година

Промените би трябвало да се съобразят с НВО и матурите

В програмата по български език и литература МОН не желае да има промени.   Именно за този предмет специалистите са решили, че е мощно спорен и спорен , по тази причина в програмата по БЕЛ промени няма да има, с цел да няма и " елементаризиране на учениците, а да се приобщават по-лесно в обществото ". Промените ще са основно терминологични, като да вземем за пример " стопанска система ", вместо " персонално стопанство " .

Предстои препоръчаните промени да бъдат оповестени в къс период.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР