Шибеник. В Адриатическо море наскоро се появи морско куче (вид

...
Шибеник. В Адриатическо море наскоро се появи морско куче (вид
Коментари Харесай

„Точка“ : Има ли нужда от страх – всичко, което туристите трябва да знаят за морското куче в Адриатика

Шибеник. В Адриатическо море неотдавна се появи морско куче (вид акула) Акулата, която е снимана в Макарска в Корчула край Шибеник, последно е забелязана в средата на предишния месец. В източната част на Адриатическо море до през днешния ден са докладвани 19 офанзиви от акули, от които 12 са приключили съдбовно.
" Акулата, видяна в Макарска, е локален гражданин на Адриатическо море, в чиито води са регистрирани 33 типа. Появата на тези огромни типове не е нормална за водите в региона, само че надалеч не е нещо сензационно ”, изясни Гаич. Той прибавя, че би трябвало да внимавате и да избягвате всевъзможен тип тормоз и метод към тези дезориентирани животни. „ Акулата мако е най-бързата акула в днешно време и се разпознава от обстоятелството, че може да има нападателни форми на държание ", написа медията, базирайки се на думите му. Той прибавя, че мнението му за заплахата, която заплашва плувците на Адриатическо море, постоянно остава същото. „ Няма никаква справедлива заплаха за хората във водите на Адриатическо море, нито пък причина за боязън. От описаните съвсем 500 типа морски кучета, всичко на всичко 20% са рискови за хората ”, споделя Гаич, добавяйки, че другите типове са изцяло безвредни.
Въпреки това споделя още, че човек би трябвало да бъде деликатен, когато влезе във водата, тъй като в този миг той напуща своето " естествено местообитание ".
Превод и редакция: Милослава АНГЕЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР