Шибани мошеници - така нарича кралската британска двойка принц Хари

...
Шибани мошеници - така нарича кралската британска двойка принц Хари
Коментари Харесай

Мошеници. Шефът на подкастите в Spotify нападна Хари и Меган Маркъл

" Шибани мошеници " - по този начин назовава кралската английска двойка принц Хари и Мегън Маркъл ръководителят на нововъведенията и монетаризацията на стрийминг колоса Spotify Бил Симънс, представен от " Гардиън ". Атаката против благородническото семейство идва дни, измежду като беше публично оповестено, че договорът сред Spotify и компанията на Хари и Меган - Archewell Audio, е преустановен. от петък гласеше, че договорът за 20 млн. $, подписан преди 3 години, се разтрогва прибързано " по взаимно единодушие ".

Контрактът беше за основаване на подкасти с платформата за стрийминг. За целия интервал обаче бяха записани едвам 12 епизода. Подкастът Archetypes, на който водеща беше Меган, включваше диалози с другари и известни персони - като тенисистката Серина Уилямс, певицата Марая Кери и комедианта Тревър Ноа. Продукцията оглави за известно време подкаст класациите за Spotify на редица пазари.

Сега Бил Симънс – създател на мрежата за подкасти Ringer, която продаде на Spotify за 196 милиона $ през 2020 година и получи лидерска роля в компанията, подлага на критика Хари и Меган - от трибуната на личния си подкаст.

„ Иска ми се да бях взел участие в договарянията „ Меган и Хари напущат Spotify “. „ The Fucking Grifters “ (Шибаните мощеници - от англ ез. - б.р.) - това е подкастът, който трябваше да стартираме с тях “, споделя Симънс.

И продължава: „ Трябва да се напия една вечер и да опиша историята на диалог по Zoom, която имах с Хари, с цел да се опитам да му оказа помощ с концепция за подкаст. Това е една от най-хубавите ми истории... Майната им. Мошениците ”, продължава Симънс в едноименното си аудиошоу, предава още " Гардиън ".

Още през януари 2022 година Симънс споделя, че е нервиран, че би трябвало да „ споделя “ Spotify с принц Хари. Тогава шефът в стрийминг колоса декларира по адрес на двойката: „ Вие живеете в шибаното Монтесито и просто продавате документални филми и подкасти и никой не се интересува какво имате да кажете за каквото и да било, в случай че не говорите за кралското семейство и просто се оплаквате от него. “

Сега към този момент договорката сред Spotify и Archewell Audio е завършена, а макар че новината беше обявена като разлъка по взаимно единодушие, още предходната седмица източници, близки до Spotify, споделят, че кралската двойка не е изпълнила стандарта за продуктивност, нужен, с цел да получи цялостното заплащане от договорката.

Договорите на Spotify със Симънс и херцога и херцогинята бяха част от разширението на компанията в подкастинг промишлеността след триумфа ѝ с Джо Роугън. Базираната в Стокхолм компания за стрийминг обаче в този момент е изправена пред напън от вложители да усъвършенства финансовите си резултати, откакто регистрира чиста загуба от 430 милиона евро през предходната година, напомня " Гардиън ".

По-рано тази година основният изпълнителен шеф на Spotify Даниел Ек признава, че компанията е позволила някои неточности с изхарчените 1 милиард $ в устрема си да се утвърди като основен състезател в подкастинга. Той прибавя, че са направени неточности в ивнестиционния мениджмънт. Говори за това по време на конферентен диалог с анализатори. И поема ангажимент: „ Ще бъдем доста деликатни в метода, по който влагаме в бъдещи покупко-продажби за наличие. И тези, които не се показват добре, явно няма да подновим ".

По-рано този месец Spotify разгласи, че ще редуцира 200 работни места в своя подкастинг бизнес.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР