Шейх Джасим бин Хамад Ал Тани е отправил нова оферта

...
Шейх Джасим бин Хамад Ал Тани е отправил нова оферта
Коментари Харесай

Шейх Джасим с последен опит за Манчестър Юнайтед

Шейх Джасим бин Хамад Ал Тани е отправил нова оферта за Манчестър Юнайтед, която ще бъде и последният му опит да придобие клуба. Предишното предложение от Катар бе на стойност 5 милиарда паунда за 100% от клуба. Медиите на Острова обаче осведомиха преди дни, че актуалните притежатели са определили офертата на другия огромен покупател – сър Джим Ратклиф, като желана. Причината за това е, че английският милиардер желае да купи в този момент малко над 50% от Юнайтед, което значи, че Аврам и Джоел Глейзър ще запазят своите дялове. След три години обаче Ратклиф ще има опция да откупи техните акции. Ако се вземе поради съотношението сред препоръчаната цена и дялът, който Ратклиф би придобил в този момент за нея, неговото предложение приближава желаните от Глейзър 6 милиарда паунда.
 Сър Джим Ратклиф е любимец за нов притежател на Манчестър Юнайтед Сър Джим Ратклиф е любимец за нов притежател на Манчестър Юнайтед
Предвид тези настроения шейх Джасим е решил да вдигне офертата си, твърди „ Таймс “. Източникът не разкрива какъв тъкмо е размерът на новото предложение, само че акцентира, че нарастването е „ доста “. В него е стихотворец задължението да бъдат изчистени всички задължения и са обещани обособени вложения, които ще отидат напълно за клуба и общността, обвързвана с Манчестър Юнайтед. Твърди се, че това в допълнение перо, прибавено към предходната оферта, е на стойност към 1 милиард паунда. Така общата стойност най-вероятно доближава, а може би даже надминава 6 милиарда паунда. 

Преди два дни „ Мирър “ разкри, че Аврам Глейзър е видян в един от хотелите, които са благосъстоятелност на бащата на шейх Джасим. Не е ясно дали в оня миг е имало диалог за Манчестър Юнайтед, само че новата оферта от Катар е пристигнала по-късно посещаване.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР