Шествие на близки на загинали при катастрофи се провежда в

...
Шествие на близки на загинали при катастрофи се провежда в
Коментари Харесай

Протест на близки на загинали в катастрофи се преведе в София

Шествие на близки на починали при произшествия се организира в София. Протестът им стартира пред Народното събрание, заяви Българска телеграфна агенция.

Събралите се означиха, че са очаквали повече поддръжка и хора, които да дойдат и да се включат в митинга им. Планът на протестиращите беше да блокират придвижването на Орлов мост, само че се отхвърлиха поради липса на поддръжка от хората. „ За нас няма празници и почивни дни “, споделиха протестиращи. „ Пияни и дрогирани могат умерено да настъпват, няма да затваряме Орлов мост “, съобщи една от протестиращите и добави, че е очаквала повече поддръжка.

„ Ако институциите си вършeха работата, нямаше да сме тук “ и „ децата ни имаха фантазии “, обявиха протестиращи.

„ Да спрем пияните и дрогирани водачи “, „ Колко коства един детски живот “, „ Искаме периоди за издаването на експертизи “, гласят част от плакатите.

Събралите се желаят по-строги санкции за предизвикалите произшествия, както и по-бързо и дейно правораздаване.

След Орлов мост шествието се насочи към Съдебната палата. Там протестиращите хвърляха жълти стотинки по постройката, с цел да изразят несъгласието си с измеренията на цената на живота на починалите, корупцията в правосъдната система и условните санкции отговорните.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР