Шестте искания на протестиращите миньори и енергетици, които са изпратени

...
Шестте искания на протестиращите миньори и енергетици, които са изпратени
Коментари Харесай

Шефът на ТЕЦ “Брикел” за протестите на въглищните централи: Хората осъзнаха какво ги чака

Шестте претенции на протестиращите миньори и енергетици, които са изпратени към държавното управление, са координирани с работодателите им и синдикатите. Това стана ясно от изявление на Янилин Павлов, изпълнителен шеф на Топлоелектрическа централа “Брикел ” в “Лице в лице ” по bTV. 

“Под една или друга форма ни беше обещавано това, което се слага като претенции ”, съобщи той.

Павлов съобщи, че въглищните централи внасят 1,5 мрлд. лв. в държавния бюджет на година, даже и откакто заплащат за нездравословните излъчвания. Според него повода митингите да бъдат тъкмо в този миг е елементарна.

“Хората не осъзнаваха какво ги чака, като осъзнаха - виждате какво става ”, съобщи шефът на “Брикел ”. Според Павлов казусът с въглищните централи може да се реши с предоговаряне, както се е получило с съветския нефт.

“Има ли обективен преход? Добре, ще затворим въглищните централи! Има ли опция - вид 1, 2, 3 за служащите? ”, тези въпроси сложи в студиото Янилин Павлов. Той акцентира, че съгласно него страната не е подготвена за затварянето на централите и по тази причина процесът би трябвало да се отсрочи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР