Шестместният самолет „Пайпър“, който в сряда смути противовъздушните отбрани на

...
Шестместният самолет „Пайпър“, който в сряда смути противовъздушните отбрани на
Коментари Харесай

Последният собственик: Продадох Пайпър-а на фирма в София

Шестместният аероплан „ Пайпър “, който в сряда смути противовъздушните защити на шест натовски страни и прелетя и над част от Сърбия, е бил продаден на компания, най-вероятно със седалище в София, единствено дни по-рано в събота. Това съобщи последният формален притежател на 60-годишния Piper PA-23-250 Aztec Брониус Заронски.

72-годишният мъж е ас на литовската авиация, приключил е Московското авиационно учебно заведение, бил е пълководец на ескадрила в Панежевис, а след напускането на армията е ръководител на локалния авиационен състезателен клуб.

По време на събитията във Вилнюс през 1991 година провежда спасяването на авиационната техника на клуба от руската войска и взе участие в съпротивата на литовците против руската войска като дружно с младежи от клуба и жители на Панежевис реализира подслушване на радиочестотите и придвижването на руските сили в региона, написа Офнюз.

Сега се занимава с транспортен бизнес. Може да бъде забелязан с военна униформа с доста награди и три звезди, обръщат се към него като към капитан от авиацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР