Шестима са ранени при нападение с нож в супермаркет в

...
Шестима са ранени при нападение с нож в супермаркет в
Коментари Харесай

Екстремист рани шестима в Нова Зеландия. Свързват го с „Ислямска държава“

Шестима са ранени при нахлуване с нож в супермаркет в град Окланд, Нова Зеландия, което министър председателят дефинира като „ терористична офанзива “, осъществена от „ принудителен екстремист “, последовател на „ Ислямска страна “.

Заподозреният е жител на Шри Ланка. Той е прострелян и погубен от полицията. По време на офанзивата е бил под непрекъснато, интензивно наблюдаване, съобщи „ Ню Йорк Таймс “.

„ Насилствен екстремист предприе терористична офанзива против почтени новозеландци “, съобщи министър-председателят Джасинда Ардърн на конференция. „ Това, което се случи през днешния ден, беше презряно, омразно, неверно “, добави тя.

Това е първият сходен случай в страната, откакто австралиец умъртви 51 и нарани други 40 в две джамии в Крайстчърч през 2019 година, отбелязвайки най-кървавата офанзива в историята на Нова Зеландия.

Всички ранени от веригата магазини на име Countdown са превозени до близки лечебни заведения в региона на Окланд. Трима са в сериозно положение. Ардърн разяснява, че нападението е станало към 14:40 ч. локално време. Заподозреният е употребявал нож, взет от един от рафтовете в супермаркета. Той е дошъл в Нова Зеландия през 2011 година и е прочут на силите на реда от 2016-а.

По време на случая екипите за наблюдаване са били допустимо най-близо по думите на Андрю Костър, комисар на полицията в страната. „ Когато наблюдавате някого непрекъснато, не е допустимо да бъдете директно до него когато и да е. Персоналът се намеси допустимо най-бързо и предотврати по-нататъшно пострадване в ужасяващата обстановка “, разяснява той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР