Шестима от членовете на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет

...
Шестима от членовете на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет
Коментари Харесай

Шестима прокурори от ВСС поискаха освобождаването на Гешев

Шестима от членовете на прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) предложиха предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев. Причината: тежко нарушаване на служебните отговорности, написа в.

Предложението е подписано от Георги Кузманов, Иван Стоев, Калина Чапкънова, Гергана Мутафова, Огнян Дамянов и Светлана Бошнакова. Искането за отстраняването на Гешев е обосновано със събития, последвали гърмежа до автомобил от кортежа на основния прокурор.

До момента основният прокурор Иван Гешев се ползваше с цялостната поддръжка на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

Предложението идва ден откакто претендентът на ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел разгласи, че в случай че заеме поста, ще изиска освобождението на Гешев.

" Анализът е един - явно ГЕРБ и Движение за права и свободи са решили да сменят основния прокурор и за това, както се вижда, не им би трябвало нов Висш съдебен съвет - и този ще свърши работа ", разяснява пред " Дневник " юрист Андрей Янкулов от " Антикорупционен фонд ".

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР