Шестима души, включително три деца, са починали на фестивал в

...
Шестима души, включително три деца, са починали на фестивал в
Коментари Харесай

Шест души, от които три деца, загинаха след порязване от въжета на хвърчило в Индия

Шестима души, в това число три деца, са умряли на фестивал в Индия, откакто гърлата им са били прерязани от въжета на хвърчила.

Близо 200 души също са били ранени от порязвания и рухвания, до момента в който са пускали хвърчила по време на въздушни дуели на фестивала Утараян в западния щат Гуджарат, заяви полицията. Шестте жертви, измежду които две момиченца на две и три години, както и седемгодишно момче, са умряли, откакто остри като бръснач въжета, употребявани от " хвърчилата " по време на въздушните дуели, са се оплели към врата им и са прерязали гърлата им.

През уикенда стотици хора са взели участие в " боевете с хвърчила " на интернационалния фестивал, като по време на смъртоносните надпревари те са пускали хвърчилата си от терасите и покривите си.

BREAKING Six people including three kids killed after throats slit by kite strings at festival
— Mirror Breaking News (@MirrorBreaking_)
Целта на надпреварата е да се отсекат други хвърчила по време на въздушна борба. Но това може да бъде смъртоносно за феновете и участниците, защото въжето е подсилено с метал, а от време на време и със стъклен прахуляк, което го прави задоволително остро, с цел да пререже човешка кожа или даже електрически проводници. 

Но до момента в който празнуващите пускали хвърчилата си, някои от въжетата на хвърчилата се оплели към шиите на шестте жертви.

Кирти, двегодишно момиченце, карала двуколка в град Бхавнагар дружно с татко си, когато шнур от хвърчило се увила към врата ѝ и прерязала гърлото ѝ. Малкото дете е било откарано в болница, само че е умряло в неделя, оповестява публично лице пред NDTV. 

При различен отблъскващ случай тригодишната Кисмат се прибирала с майка си в град Виснагар, когато гърлото ѝ било прерязано от шнур на хвърчило. Друго дете, седемгодишният Ришаб Верма, е убито пред очите на родителите си, откакто шнур от хвърчило прерязва гърлото му в град Раджкот.

Полицията заяви, че трима мъже - Свамиджи Ядав, на 35 година, Нарендра Вагела, на 20 година, и Ашвин Гадхви - също са били убити от хвърчила по време на известния фестивал в окръзите Вадодара, Куч и Гандинагар в Гуджарат. 

Длъжностни лица оповестиха, че 130 души също са получили порезни рани, а други 46 са били ранени, откакто са паднали от високо, до момента в който са пускали хвърчилата си в щата в събота и неделя. Състезанията по мятане на хвърчила, които са включени в романа на Халед Хосейни " Летецът на хвърчила ", са известни с това, че предизвикват гибел и съществени пострадвания в Индия.

През 2016 година две деца починаха по време на Международния фестивал на хвърчилата в Гуджарат. Алок Гоел, чиято тригодишна щерка Саанчи е едно от двете деца, убити през 2016 година, споделя, че тя е умряла в границите на няколко минути. Саанчи е била с майка си Неха, когато от небето към нея се е спуснала шнур от хвърчило.

Тогава господин Гоел сподели: " Въжето се уви към гърлото ѝ. Преди да успее да каже каквото и да било, тя почнала да кърви щедро и умряла в границите на няколко минути ". 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР