Шестима бойци от въоръжена групировка бяха ликвидирани в Русия при

...
Шестима бойци от въоръжена групировка бяха ликвидирани в Русия при
Коментари Харесай

Шестима терористи бяха убити при операция в руската република Ингушетия

Шестима бойци от въоръжена формация бяха премахнати в Русия при контратерористична интервенция в град Карабулак в съветската самостоятелна република Ингушетия, съобщи ТАСС на която се базира и Ройтерс.

Самоличностите на убитите се открива, оповестяват оперативните служби в района.

  " По предварителни данни са премахнати шестима бойци, тече оглед на мястото ", сподели източник на ТАСС.

Специалната акция в града е приключена, само че силите на реда не престават да работят в режим на контратерористична интервенция. Тя покрива четири улици в града, оповестиха нощес от локалния действен щаб на представителите на медиите.

От осведомителния център на Националния антитерористичен комитет на Русия споделят за ТАСС, че Силите за специфични интервенции на Русия (Спецназ) са разкрили и блокирали в жилище бандитска група. Жителите от региона са били евакуирани в учебна постройка. Ройтерс съобщи, че хипотетичните бойци са разкрили огън от жилището по чиновниците на реда.

Ингушетия е най-малката самостоятелна република на Руската федерация. Тя се намира в Кавказкия район, сред Северна Осетия и Чечения, като популацията ѝ е към половин милион души.

В продължение съвсем на десетилетие до 2017 година съветските сили за сигурност са се борили с въоръжени набези, осъществявани от редица ислямистки групировки в Ингушетия, Дагестан и Чечения, показва Ройтерс.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР