Шестгодишното дете, което пострада най-тежко от светлинно-звукова граната при полицейски

...
Шестгодишното дете, което пострада най-тежко от светлинно-звукова граната при полицейски
Коментари Харесай

Оперираха втори път най-тежко пострадалото дете от гранатата в Силистра

Шестгодишното дете, което пострада най-тежко от светлинно-звукова граната при полицейски демонстрации в Силистра, се възвръща добре. Това оповестиха от болничното заведение в Русе, където дребната Катерина бе настанена с 8% изгаряния в петък по обяд. Тя бе оперирана незабавно след постъпването си в отделението по пластична и възстановителна хирургия от доктор Наско Тютюнджиев, написа Пик.

``
реклама

Днес момиченцето претърпя втора хирургична намеса, с цел да се сменят превръзките и да се обработят раните. Тя бе осъществена с цялостна анестезия по преценка на екипа. Все още е рано да се каже по кое време детето ще бъде изписано. Периодът на възобновяване ще е най-малко няколко месеца, като лекарите се надяват да не се стига до пластични интервенции.Детето е в доста положително положение, мина през операционната, обработени са раните, изгарянето не е огромно, не е надълбоко.

Засега всичко върви доста добре. Следващата обработка в операционната ще бъде в четвъртък и тогава ще вземем дефинитивно решение, може би ще ги пуснем да си отидат у дома. Възстановяването на детенцето е изцяло обикновено и то е в добър дух, сподели началникът на отделението по пластична и възстановителна хирургия в УМБАЛ " Медика " - Русе, проф. Огнян Хаджийски, представен от " Булфото ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР