Шестгодишно момиченце, изчезнало в Газа миналия месец, е намерено мъртво,

...
Шестгодишно момиченце, изчезнало в Газа миналия месец, е намерено мъртво,
Коментари Харесай

Убито, докато моли за помощ по телефона: Намериха тялото на 6-годишно момиченце в Газа

Шестгодишно момиченце, изчезнало в Газа предишния месец, е открито мъртво, дружно с няколко негови родственици и двама парамедици, пробвали се да го спасят, заяви Би Би Си.

„ Не хапвам и не дремя “, споделя брачният партньор на 32-годишната жена, изчезнала при офанзивите на „ Хамас “

Малката Хинд Раджаб е бягала от града с вуйна си, чичо си и тримата си братовчеди, когато колата, в която пътували, била обградена от израелските танкове и попаднала под обстрел.

Аудиозаписи на диалози сред Хинд и операторите за незабавни повиквания демонстрират, че тя е единствената останала жива в колата. Криейки се от израелските сили измежду телата на своите родственици, момиченцето е молело за помощ по телефона, когато линията е била прекратена от звука от нови стрелби.

Снимка: BBC

Парамедици от Палестинскя червен полумесец са съумели да достигнат до региона, който преди този момент беше затворен като зона на дейни бойни дейности. Те са разкрили черния автомобил, в който Хинд пътувала - предното му стъкло и таблото били разрушени на части, дупките от патрони били разпръснати. Вътре е открито и тялото на 6-годишното дете. 

 

Тежки сражения се водят в южната част на Ивицата

 

На метри е имало остатъци от различен изцяло изгорен автомобил. Според Червения полумесец споделя това е точно колата за спешна помощ, изпратена да помогне на Хинд. Екипът в нея е погубен при бомбардировки от израелските сили. 

Снимка: BBC

Организацията упрекна Израел, че съзнателно е атакувал колата за спешна помощ, незабавно щом тя е пристигнала на мястото на случая на 29 януари.

„ Израелската окупация съзнателно се насочи към екипа на Червения полумесец, макар че получи предварителна съгласуваност, с цел да разреши на колата за спешна помощ да дойде на мястото, с цел да избави детето “, се споделя в известието.

 

Открити са рисунки на 5-годишното дете в подземията под дома на пълководец на терористичната формация

 

Оттам показаха също, че са били нужни няколко часа, с цел да се координира достъпът с израелската войска, с цел да се изпратят парамедици до дребната Хинд. 

Майката на детето упорства някой да понесе отговорност за случилото се. 

„ За всеки човек, който е чул гласа ми и умолителния глас на щерка ми, само че не я е избавил, ще ги разпитам пред Бог в деня на Страшния съд. Нетаняху, Байдън и всички тези, които сътрудничиха против нас, против Газа и нейния народ, апелирам се против тях от дълбините на сърцето си. Колко още майки чакате да изпитат тази болежка? Колко още деца желаете да бъдат убити “, сподели майката на Хинд Висам. 

 

Силата на гърмежа е хвърлила момчето в прилежаща къща и е умъртвила общо 17 членове на фамилията, споделя неговият чичо

 

В болничното заведение, където чакаше вести за щерка си, Висам, към момента държи дребната розова чанта, която пазеше за нея. Вътре е тетрадка, в която Хинд е упражнявала почерка си.

Би Би Си е поискала от израелската войска детайлности по отношение на нейните интервенции в региона този ден, както и за изгубването на Хинд и колата за спешна помощ, изпратена да я вземе. Оттам дадоха отговор, че ревизират случая.

Правилата на войната гласят, че медицинският личен състав би трябвало да бъде предпазен и да не се нападна в спор, а на ранените хора би трябвало да бъде оказана здравната помощ, от която се нуждаят - в най-пълната практическа степен и с допустимо минимум закъснение.

 

Не стопират и ракетните обстрели

 

Междувременно Бенямин Нетаняху изиска от военните да изготвят проект за евакуация на цивилните от региона на Рафа. Израел се готви за атака в южния град, който е последното леговище за палестинските бежанци.

Снимка: Reuters

Според филантропични организации извеждането на всички от региона на Рафа е невероятно. Там  се намират към милион и половина палестинци, които оцеляват при тежки условия.

Около 150 души бяха пленени, когато палестинската формация предприе изненадваща си офанзива на 7 октомври

По-голямата част от тях към този момент са били разселвани.

Снимка: Reuters



Тел Авив твърди, че в града има четири батальона на „ Хамас “ , а Съединените щати предизвестиха, че навлизане без уместно обмисляне ще бъде злополука.

Как живеят хората в Рафа - вижте тук:

 

Той и 11-членното му семейство са изселени от бежанския лагер Ал-Шати след израелската атака

 

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР