Шестата ежегодна кампания Седмица на лекарствената безопасностще се проведе в

...
Шестата ежегодна кампания Седмица на лекарствената безопасностще се проведе в
Коментари Харесай

Агенцията по лекарствата ще събира информация за нежелани реакции от ваксините

Шестата годишна акция " Седмица на лекарствената сигурност " ще се организира в интервала 1 - 7 ноември 2021 година, като се концентрира върху имунизациите.

Агенциите по медикаментите от 64 страни ще насърчават медицинските експерти, екипите на националните имунизационни стратегии, както и хората, които са имунизирани, тези, които се грижат за тях, и фамилиите им да оповестяват за проблеми, зародили по отношение на ваксини, в това число имунизациите против COVID-19.

" Ваксините са най-хубавият метод за отбрана от инфекциозни заболявания и към този момент са избавили живота на милиони хора. Както при всички медикаменти и при имунизациите може да настъпят нежелани реакции. Като съобщавате подозирани нежелани реакции на Изпълнителна организация по медикаментите спомагате за определяне на нови нежелани реакции и събирането на повече информация за известните нежелани реакции ", акцентират от организацията.

Оттам припомнят, че всяко известие е от голяма важност. Затова поучават всички хора да не отсрочват и да не чакат някой различен да заяви за техните подозрения.

Медицинските експерти, изключително тези, които ползват ваксини, се предизвикват да разискват нежеланите реакции с пациентите и да наблюдават за нови или редки такива.

Кампанията идва в сериозен миг, когато милиони хора се имунизират против COVID-19, само че също по този начин се отнася и за всички останали ваксини, показват от Агенция по медикаментите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР