Шеста национална конференция на Българското научно дружество по обществено здраве

...
Шеста национална конференция на Българското научно дружество по обществено здраве
Коментари Харесай

Национална конференция на Българското научно дружество по обществено здраве предстои в МУ-Плевен

Шеста национална конференция на Българското научно сдружение по публично здраве (БНДОЗ) ще се организира в интервала 26-27 май 2023 година

Научният конгрес, на който е хазаин Медицински университет - Плевен, ще употребява високотехнологичната база на Телекомуникационния Ендоскопски Център и Факултет „ Фармация “. Събитието е включено в Академичния календар, а Председател на организационния комитет е доцент доктор Мариела Камбурова, д.м.н., която е член на Управителния съвет на Дружеството. БНДОЗ сплотява експерти, разрастващи активност в науката и практиката в областта на публичното здраве.

Поредната годишна Национална конференция се организира под мотото " Общественото здраве: провокации пред здравната система ". Научната стратегия на конференцията предлага опция на участниците да се допрян до най-новите и модерни достижения в региона на публичното здраве, като мултидисциплинарна област на науката и практиката, поднесени по атрактивен метод от водещи български учени.

В Шестата национална конференция на БНДОЗ пленарни лекции ще изнесат представители от Факултетите по публично здраве в София, Плевен, Варна и Бургас. Въвеждаща пленарна лекция, по важен проблем на публичното здраве, ще показа проф. доктор Цекомир Воденичаров, д.м.н. – доайен на здравната нравственос, обществената медицина, здравния мениджмънт и публичното здраве в страната.

На Конференцията ще бъдат показани към 120 отчета, проведени в 12 научни секции, обхващащи многообразните и значими за обществото аспекти на обществената медицина, здравните грижи, първичната здравна помощ, хранене и диететика, рехабилитация, здравна политика и мениджмънт и други В профилирана студентска научна секция ще се даде опция за изява на бъдещите експерти по публично здраве, медицина, здравни грижи и други

Предвидена е опция за регистрация по време на самото събитие в Телекомуникационния център (26 май 2023 г.)

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР