Шест станаха жертвите на лошото време в Турция, където и

...
Шест станаха жертвите на лошото време в Турция, където и
Коментари Харесай

Лошото време в Турция отне шест човешки живота, десетки са ранени


Шест станаха жертвите на неприятното време в Турция, където и през нощта продължиха дъждовете и мощният вятър, по-специално в западните елементи на страната, оповестява турската частна телевизия НТВ. Към четирите жертви от Истанбул през вчерашния ден се прибавиха и още две - от окръзите Зонгулдак и Коджаели, съобщи Българска телеграфна агенция.

Общо 46 души са ранени в Турция при произшествия вследствие на неприятното време. Най-много са потърпевшите в Истанбул - 38 души. В окръг Истанбул, където скоростта напразно превишаваше 100 км/ч, са подадени над 1500 сигнала до незабавните служби за последствия от бурята. Отнесени от вятъра са десетки покриви на здания, стотици дървета са съборени. Щети е понесла пътната сигнализация, развалени са коли. Някой крайбрежни региони са залети от вода, откакто вследствие на бурята равнището на морските води се е покачило. Голям транспортен съд, затънал в сушата край истанбулския квартал Малтепе, е почнал да потъва.

Лошото време е нанесло вреди и в Бурса, където също има потънали плавателни съдове, преобърнати от огромните талази. В Коджаели е умрял един човек, тежко ранен при рухване от покрива на постройка, развален от мощния вятър. Той е бил признат в болница, само че по-късно е умрял. При различен случай в окръга са били ранени осем души при сриване на градеж на джамия. На други места има паднали или килнати минарета. Една жертва, мъж на 21 години, има и в Зонгулдак. Мъжът е работел на градеж в локалния университет " Бюлент Еджевит ". Той е бил покрит от стена, рухнала под напора на мощния вятър. Въпреки напъните на лекарите мъжът не е оживял. В Текирдаг морето е наводнило околните пътища и паркове в региона на Сюлейманпаша. Силният вятър там е почнал нощес и към момента продължава, като се ускорява. Материални вреди са нанесени и в окръзите Балъкесир, Карабюк, Болу.






Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР