Шест отбора ще трябва да разпределят тази вечер последните три

...
Шест отбора ще трябва да разпределят тази вечер последните три
Коментари Харесай

Време е да се решат последните участници на Евро 2024

Шест тима ще би трябвало да разпределят довечера последните три места за идното Евро 2024. Полуфиналите в този самобитен минитурнир на директна елиминация бяха изиграни на 21 март.

Ето и кои са финалните конфликти:
Грузия - Гърция
Украйна - Исландия
Уелс – Полша

Победителите ще се класират за Евро 2024 идващото лято в Германия, жребият за което към този момент бе изтеглен. Всеки от дуелите довечера може да наблюдавате НА ЖИВО по каналите на DIEMA EXTRA.

Грузия – Гърция 19:00 часа по DIEMA SPORT

В Плейоф А ще се сблъскат тимовете на Грузия и Гърция. Южните ни съседи се показаха мощно в квалификациите, завършвайки на трето място в своята група, само че не съумяха да се оправят с конкуренцията на Франция и Нидерландия. Гърция не се е появявала на европейско състезание от 2012 година, само че с идването на Гус Пойет нещата в отбора се усъвършенстваха доста. Те надвиха изрично против развиващия се отбор на Казахстан и в този момент ще излязат в положително въодушевление и пределно мобилизирани против Грузия.

От своя страна грузинците не направиха най-силното си показване в квалификациите, където приключиха четвърти след Испания, Шотландия и Норвегия. Момчетата на Вили Саньол са домакини и това ще е спомагателен плюс за тях. Грузия е цели 28 места зад своя съперник в ранглистата на ФИФА и в никакъв случай не да надделявали над този съперник, записвайки две равенства и седем провали. Те обаче нямат нито една домакинска загуба, а завръщането на звездата на отбора Хвича Кварацкхелия дават в допълнение още доза оптимизъм.

Уелс – Полша 21:45 часа по DIEMA SPORT

Полша и Уелс завоюваха изрично своите конфликти от полуфиналите и ще би трябвало да дефинират в Кардиф един от трите последни финалиста на Евро 2024. Домакините имат сериозна инерция напоследък, като не са допускали загуба в последните си седем срещи, а имат и едно само проваляне в 16 срещи на своя Кардиф Сити Стейдиъм ”. Гостите от Полша не отстъпват в увереността, откакто надвиха с впечатляващото 5:1 над Естония и ще се стремят да продължат отличната си серия, защото не са пропущали европейски финали в последните двайсет години.

Украйна - Исландия 21:45 часа по NOVA SPORT

Междувременно в последния конфликт от плейофите за класиране на Евро 2024 точно в Полша съседите от Украйна ще посрещнат Исландия. Тимът на Серхий Ребров не може да семейства на собствен терен, защото страната продължава да води към този момент повече от две години война против Русия. Именно това е и една от аргументите, които в допълнение повдигат цената на триумфа за тима в жълто и синьо.

Украинските футболисти на няколко пъти се препъваха точно на тази фаза, спечелвайки единствено един от вероятни седем, в желанието си да доближат няколко огромни форума, само че в този момент ще би трябвало да преодолеят сходен психически проблем, в случай че желаят да реализират мечтаното.

Исландският отбор реализира забележителна победа с 4:1 над Израел в четвъртък и това ще вдъхне в допълнение самочувствие на островитяните. Мачът пък бе избран от наставника Аге Харейде като най-хубавото откогато той е отпред на тима. Целта на Исландия е постигане на едвам второ присъединяване на европейско състезание след 2016 година, когато те направиха възторг и доближиха до четвъртфиналите. “Нашите момчета ”, както е прякорът на тима в страната, са в отлична серия от три поредни триумфа и ще влязат в положително въодушевление против коравия съперник.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР