Шест организации ще се включват в Програмата за растеж“ на

...
Шест организации ще се включват в Програмата за растеж“ на
Коментари Харесай

Кои са финалистите в юбилейното издание на ПРОМЯНАТА?

Шест организации ще се включват в „ Програмата за напредък “ на юбилейното десето издание на ПРОМЯНАТА – най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с фондация Reach for Change България. Тазгодишният формат на състезанието чества достиженията на общността и е отдаден на обществените бизнесмени, получили поддръжка от програмата от 2014 година до момента.

Експертно жури дефинира 14 организации, които минаха в идващия кръг на ПРОМЯНАТА – събеседване с представители на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change България. Процесът на селекция досега бе мощно провокационен, защото всички претенденти са одобрени организации, които имат потвърден обществен резултат и работят стимулирано за възстановяване на изискванията за живот и развиване на децата и младежите в България. Тематичните посоки на финалистите покриват разнородни посоки – обучение, медийна просветеност, човешки права, предварителна защита на беднотия и обществено изключване и достъп до услуги.

Избраните шест организации, които минават напред, са: К ниговище, Дневникът на мама и баща, Сингъл Степ, ПараКидс, Оле Мале и Сдружение „ Конна Терапия “.

Онлайн платформата, която предизвиква четенето измежду деца посредством игрови модели, основава първата осведомителна медия за подрастващите – ВИЖТЕ. Новата платформа на организацията, която бе финалист в ПРОМЯНАТА през 2019 година дава на наличен език вести за настоящите събития в обществото и науката, за гражданските процеси и демокрацията, възпитава сериозното мислене и медийна просветеност.

Участникът в Акселератора (интензивна обучителна и консултативна програма) на ПРОМЯНАТА 2018 година основава модел в поддръжка на ефикасните наставнически практики по наблюдаване и поощряване на детското развиване и се стреми да усъвършенства съдействието сред родители и експерти в първата година на детето. Социалният бизнесмен през днешния ден има за цел създаването на персонализиран електронен дневник с всички значими моменти от този житейски стадий.

Организацията работи за подкрепяне и овластяване на ЛГБТИ младежите посредством даване на сложна психическа, здравна, правна и кариерна поддръжка. Социалното дружество на финалиста от четвъртото издание на ПРОМЯНАТА обезпечава финансова резистентност, дава поле за всестранна изява на младежите от общността и развива нови партньорства, които се борят със стигмата по тематиката.

Победителят в ПРОМЯНАТА през 2017 година се посвещава на основаването на благоприятни условия за приспособен спорт за деца със специфични потребности. С присъединяване си тази година основателите целят развиването на франчайз в цялата страна, която да следва и ползва към този момент построената методика и правила, осигурявайки наличен спорт, среда и благоприятни условия за присъединяване в авансово направен годишен календар от приспособени спортни събития.

поддържа майки на деца с увреждания, като им обезпечава достъп до трудовия пазар и им дава опция за произвеждане и продажба на продукти, които са основани от тях. С присъединяване в програмата тази година спечелилият в ПРОМЯНАТА 2018 година цели разширение, като възнамерява да стартира работа с повече хора и да включи представители от други уязвими групи с късмет да разпрострат своя капацитет.

Финалистът от първото издание на ПРОМЯНАТА – от години поддържа деца със характерни потребности и техните фамилии. Днес има упоритостта да разшири обсега на работата си, като се посвети на развиването на тип терапия с коне в страната и предложи образование на експерти посредством партньорство с болница за рехабилитация, взаимно с Чешката асоциация по лечебна езда (CEFTA).

Юбилейното издание на ПРОМЯНАТА ще даде на тези шест организации интензивна менторска поддръжка, съвещания от специалисти, опция за работа в мрежа, както и рекламна акция в интервала сред септември и декември. В началото на декември ще се организира финалният стадий на селекция – показване на бизнесмените пред детско и възрастно жури, което ще дефинира тримата финалисти в юбилейното издание – огромният победител ще получи финансова поддръжка в размер на 50 000 лева нецелеви грант и двамата подгласници, които ще могат да се възползват от рекламна акция на стойност 30 000 лева в каналите на Нова Броудкастинг Груп.

За ПРОМЯНАТА

ПРОМЯНАТА е най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да усъвършенства трайно живота на децата и младежите в България, като открива стимулирани обществени бизнесмени и им оказва помощ да осъществят по резистентен метод концепциите си за по-добро и несъмнено бъдеще. От 2014 година до момента ПРОМЯНАТА е подкрепила 134 обществени бизнесмени и е оказа помощ на повече 360 000 деца и младежи. Всяка година Нова Броудкастинг Груп влага над 190 000 лева в името на позитивната смяна за децата на България. За приноса си в развиването на благотворителността и новаторския си метод, ПРОМЯНАТА е отличена с над 16 влиятелни награди.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР