Шест нови парка ще бъдат изградени на територията на Община

...
Шест нови парка ще бъдат изградени на територията на Община
Коментари Харесай

Изграждат шест нови парка и екопътеки в общинските гори

Шест нови парка ще бъдат построени на територията на Община Варна. За задачата са заложени средства за планиране и създаване в регионите Младост 1, Младост 2, парк „ Република “ - във „ Възраждане “, парк „ Кайсиева градина “, парк „ Цветен квартал “, както в парк до ул. „ Ал. Стамболийски “ в кв. „ Чайка “, който план ще бъде обновен.

Всички планове ще бъдат подложени на необятно публично разискване, заяви през днешния ден кметът на Варна Иван Портних. По думите му ще се работи и по облагородяването на парк „ Жеравен връх “ (до езиковите гимназии), след деликатно проучване на собствеността на терена.

Паркови зони ще бъдат построени в селата, които са на теорията на община Варна. Ще се работи и в посока развиване на екопътеки и туризъм в общинските гори, които са над 2000 декара, съобщи Иван Портних.  

В програмата за есенно и пролетно залесяване се възнамерява засаждане на дървета по съществени улици и паркове във Варна. Ще бъде изработен цялостен обзор на всички залесителни мероприятия, свързани с реализацията на планове и замяна на дърветата във всички региони на града. Поетапно след привършване на главните строителни действия по региони, нашата задача и цел възобновяване на зелените площи в междублоковите пространства, изясни кметът.

Община Варна работи и по планове за енергийна успеваемост на здания общинска собственост - фотоволтаични системи и системи за инсталиране на водородно-кислородна примес към горивния развой на котелни съоръжения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР