Шест медала спечелиха българските гимнастички на първенството в Тел Авив

...
Шест медала спечелиха българските гимнастички на първенството в Тел Авив
Коментари Харесай

НОВ УСПЕХ ЗА БЪЛГАРИЯ: Боряна Калейн с два златни медала на Европейското в Тел Авив

Шест медала завоюваха българските гимнастички на шампионата в Тел Авив при дамите и още три при девойките.

Боряна Калейн завоюва първото място на топка и бронзов орден на финала на обръч на Европейското състезание по художествена гимнастика в Тел Авив (Израел). Тя показа напълно съчетанието си с топка и с 35.350 точки безапелационно сграбчи златото. За нея това е трети орден от шампионата след среброто в многобоя и бронза на обръч.

Но това не е единствения триумф за Калейн която завоюва втората си европейска купа на шампионата в Тел Авив, откакто победи на лента с оценка от 34.050 точки. Тя бе последна в надпреварата при индивидуалистките, излизайки с финален стартов номер, като показа съчетанието си по спиращ дъха метод.

Калейн изигра мощно композицията си на обръч и получи оценка от 33.900 точки. От българския щаб не се забавиха и незабавно оспориха резултата, само че  не беше признато от съдиите. Втората българка Стилияна Николова позволи неточност и се подреди на осмо място с 30.500 точки.

Шест медала донесоха за България красивите грации на шампионата в Тел Авив при дамите и още три при девойките. А доста от триумфите им са исторически за страната ни. За пръв път от 34 години насам две българки се качиха на почетната стълбичка в многобоя на шампионат на Стария континент. А за последно през 1992 година България печели европейската купа отборно, написа nova.bg

Стилияна Николова, която до предходната година се състезаваше при девойките съобщи своето място и завоюва бронзов орден в многобоя, а на  финалите не бе позволена не съумя да завоюва орден след ниски оценки от журито, макар прелестното осъществяване.

Ансамбълът ни, който също прави дебют на огромно състезание остана без медали на финалите откакто тима позволи неточности при осъществяването на своите композиции.

 

 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР