Шест глоби на стопани, които са допуснали кучетата им да

...
Шест глоби на стопани, които са допуснали кучетата им да
Коментари Харесай

За седмица: Шест глоби на стопани, допуснали кучетата им да попаднат в общинските приюти

Шест санкции на стопани, които са позволили кучетата им да попаднат в общинските приюти Само за последната седмица столичното общинско дружество " Екоравновесие " е наложило шест санкции на стопани , които са позволили кучетата им да попаднат в общинските приюти.
 
Глобите  са в размер от 100 до 500 лв. , а в случай че нарушаването е редовно, домашният любим може да бъде настанен трайно в приюта . Как най-често попадат домашните кучета в общинските приюти за безстопанствени животни изяснява Лорита Радева, преседател на общинската екокомисия:
 
" Този сигнал идва по-скоро от съседите, които си знаят, че това куче обикаля седмици наред. От една страна те се стараят да приютят това куче, да посочват на притежателите, че кучето му е на открито. И когато за нескончаем интервал от време прави усещане, че куче, което е било познавано пред стопанина си обитава на открито, първо потегля посредством обществените мрежи, евентуално и на вас ви е предписание усещане, информация - открито, забелязано, тук при този блок или магазин за хранителни артикули . И откакто за нескончаем интервал от време няма съответната реакция от страна на притежателя, идва информацията към общинското предпиятие. "
 
Тогава чиновници на " Екоравновесие " прибират кучето в подслон , а с цел да си го вземете - при първо нарушение санкцията е от 100 до 200 лв., а при следващо от 250 до 500. От общинските служби напомнят още, че всяко домашно куче би трябвало да бъде записано, а в случай че не е кастрирано, предстои и на налог в размер на 24 лв..
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР