Шест формации ще влязат в следващия парламент, сочи проучване Poll

...
Шест формации ще влязат в следващия парламент, сочи проучване Poll
Коментари Харесай

Politico: Шест формации ще влязат в следващия парламент

Шест обединения ще влязат в идващия парламент, сочи изследване Poll of polls на.

Данните се базират на усредняване на извършените на територията на България социологически изследвания.

Шестата групировка евентуално ще бъде коалиция " Левицата! ". Според данните, групировката ще събере 4% на изборите, колкото е бариерата за влизане в Народното събрание.

Прогнозата демонстрира тъждество на ГЕРБ и обединението ПП-ДБ. И двете обединения ще имат по 26%. Третата позиция е за Движение за права и свободи с 14%, а " Възраждане " ще има 13 на 100. На пето място с 8% е Българска социалистическа партия.



Според изданието петите подред избори в България в границите на две години надали оказват помощ за излизане от политическата невъзможност в страната, което значи, че фигурата на президента Румен Радев още веднъж може да бъде водещ победител след изборната нощ. Изданието отбелязва обаче, че не е ясно дали Радев е " герой с корупцията " или " марионетка ".

" Той е хлъзгава, многостранна персона. Никой обаче не се съмнява в упоритостта на 59-годишния Радев да остане на поста си и да дърпа конците ", написа още Politico.

От медията напомнят, че Румен Радев не е бил изключително позната фигура преди да завоюва президентските избори през 2016 година, като тогава неговата кандидатура бе издигната от социалистите. 

" Двете политически обединения, които се борят за превъзходство в деня на вота на 2 април, се управляват от неговите съперници: Бойко Борисов от ГЕРБ и Кирил Петков от Политическа партия. Изследване на Politico демонстрира, че двете партии ще имат към 26% поддръжка, като има възможност властта, която още веднъж ще бъде краткотрайна, още веднъж да бъде съсредоточена в ръцете на Радев, до момента в който балканската страна се насочва към нови шести избори ", отбелязва още изданието.

Politico написа още, че Румен Радев заобикаля борба с Москва, като изданието напомня, че през 2021 година президентът Радев сподели, че Крим е " съветски " и провокира недоволството на украинското държавно управление. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР