Шест души са били задържани след днешните спецакции. Сред тях

...
Шест души са били задържани след днешните спецакции. Сред тях
Коментари Харесай

Прокуратурата подозира зам.-министър за участие в организирана престъпна група

Шест души са били арестувани след днешните спецакции. Сред тях е и зам.-министърът на екологията Красимир Живков, заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева.
Той съдействал за внасянето на боклука от Италия у нас и оказвал напън върху свои чиновници да издават разрешителни за импорт и експорт на боклуци на избрани компании, макар че те не са отговаряли на условията. който не желал да се подчини го принуждавали да напусне, показват от държавното обвиняване.
" Събрани са голям брой писмени и гласи доказателства и доказателствени средства, от които се открива, че зам.-министърът на околната среда и водите е съдействал за издаването на известия за импорт на боклуци главно от Италия ", сподели Сийка Милева на ексклузивен брифинг на Специализираната прокуратура.
По думите й Специализираната прокуратура следи досъдебното произвеждане още от януари месец за проведена незаконна група, основана с користна цел, в която вземат участие длъжностни лица, среди които някогашен шеф на РИОСВ-Плевен и заместник-министър на околната среда и водите.
" В тази връзка през днешния ден бяха осъществени голям брой дейности по следствието: претърсвания и изземвания на над 40 адреса на територията на цялата страна: София, Ботевград, Правец, Пловдив, Плевен, Монтана, Смолян и села от Община Кюстендил ", уточни тя.
Сийка Милева означи, че събраните досега доказателства сочат, че заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков косвено е оказвал напън върху чиновници на дирекции за координиране на известия на сдружения, макар че те не са отговаряли на нужните изиксвания. Служителите, които са отказвали да спомагат, са били освобождавани или принуждавани да изоставен министерството.
" Всяко сдружение, генериращо рисков боклук, е длъжно в границите на една година да го изнесе отвън България или да го съобщи на друго българско сдружение за следваща преправка. За да изнесе рисковия боклук отвън България, сдружението би трябвало да получи нотификация от Министерство на околната среда и водите.
Заместник-министърът на Министерство на околната среда и водите е отказвал издаването на такива известия и по този метод е принуждавал производителите да предават рисковия боклук на избрани, следени от него сдружения, които имат позволение за следваща преправка на територията на Република България ", добави представителят на основния прокурор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР