Шест дни мълчание от страна на Китай са довели до

...
Шест дни мълчание от страна на Китай са довели до
Коментари Харесай

6 дни мълчание в Китай довели до сегашните мащаби на пандемията

Шест дни безмълвие от страна на Китай са довели до сегашните съвсем непреодолими мащаби на пандемията от COVID-19, разкриват документи за разпространяването на болестта, съхранявани в Пекин, представени от АП.

Това са дните, в които в Китай към този момент са били наясно, че това, с което се сблъскват, ще докара до възпаление в целия свят и все пак в първия епицентър на коронавирусната болест - Ухан, управляващите са разрешили всеобщо тържество за десетки хиляди души, а милиони са получили " зелена светлина " да се разхождат по света за тяхната лунна Нова годиа.

Президентът Си Дзинпин афишира обществено протичащото се в 60-милионната провинция Хубей на седмия ден - 20 януари. Дотогава обаче са инфектирани над 3000 души. Закъснението сред 14 и 20 януари не е първата неточност, позволена от управляващите в Поднебесната империя в битката с ковид, нито е най-голямото закъснение, откакто редица държавни управления по света седмици наред се туткат в решенията си да вкарат ограничения против COVID-19.

Но това закъснение от страната-източник на пандемията е сериозното време, в което е можело тя да остане зараза, а не да се трансформира в пандемия. 

" Това е чудовищно ", съобщи Зуо-Фен Жанг, епидемиолог от Университета в Калифорния. " Ако бяха подхванали дейности 6 дни по-рано, щеше да има доста много по-малко пациенти и здравните системи на куп страни щяха да устоят. Може би щеше да се размине и злополуката в самата здравна система на Ухан ", уверен е той. 

Други ескперти означават, че китайското държавно управление евентуално е изчакало да адресира големия проблем към обществеността от боязън, че може да провокира истерия
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР