Шеметният брой на загиналите в ивицата Газа — около 13

...
Шеметният брой на загиналите в ивицата Газа — около 13
Коментари Харесай

Надежда за прекратяване на огъня между Израел и Хамас, но все още няма облекчение за разселените от Газа или за семействата на израелските заложници

Шеметният брой на починалите в линията Газа — към 13 000 души, съгласно чиновници в Хамас -управляват палестинска територия - и все по-тежката обстановка за повече от 2 милиона цивилни, хванати в капан в анклава, подхраниха възходящите апели за преустановяване на огъня във войната Израел-Хамас, а представители работят непрекъснато от седмици за реализиране на съглашение по време на комплицирани договаряния в Катар.

Израел стартира своята бурна атака против Хамас в Газа в отговор на кървавата терористична офанзива на групировката от 7 октомври, при която починаха към 1200 души и екстремистите заловиха към 240 заложници.

Висши представители на Хамас и западни чиновници, в това число президента Байдън, споделиха, че съглашението е близо, евентуално за краткотрайно преустановяване на огъня за към пет дни в подмяна на това Хамас да освободи някои от заложниците и Израел да освободи част от стотици палестинци в пандизите му.

Няколко проектоспоразумения за прекъсване на боевете обаче се провалиха в последния миг, тъй че във вторник нямаше гаранция за неотдавнашен отдих за хиляди фамилии, които са били прогонени от домовете си в Газа, в този момент живеещи в мизерни условия във военна зона, нито за десетките израелски фамилии, които обезверено желаят да върнат своите отвлечени близки.

застрашени от седмици да се причислят към войната. Във вторник свързаната с Хизбула телевизионна мрежа Al-Mayadeen заяви, че двама нейни публицисти и трети граждански са били убити при " страхлива израелска офанзива в Южен Ливан. "

Имаше също известия, че Израел е блъснал граждански автомобил в Южен Ливан, убивайки най-малко още един човек.

В изказване израелските сили за защита обявиха, че техният аероплан е „ разпознал и блъснал три въоръжени терористични кафези в региона на границата с Ливан “ на Вторник, откакто " терористи обстреляха с минохвъргачки пост на IDF в Северен Израел. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР