Shell назначи Ваел Саван, своя ръководител на отдела за интегриран

...
Shell назначи Ваел Саван, своя ръководител на отдела за интегриран
Коментари Харесай

„Зеленият“ човек на Shell поема управлението на компанията

Shell назначи Ваел Саван, своя началник на отдела за интегриран газ и възобновими енергийни източници, за основен изпълнителен шеф. Той заема мястото на Бен ван Берден, който ще се отдръпна в края на тази година.

Назначаването на Саван влиза в действие от 1 януари, споделиха от Shell, а Ван Берден ще продължи да работи като консултант на Борда на шефовете до 30 юни.

Управителният съвет на Shell по-рано селектира четирима претенденти, в това число Саван, за правоприемник на Ван Берден, който се отдръпва след съвсем десетилетие отпред на най-голямата енергийна компания в Европа.

Ние ще бъдем дисциплинирани и фокусирани върху цената, до момента в който работим с нашите клиенти и сътрудници, с цел да доставяме надеждната, налична и по-чиста сила, от която се нуждае светът “, сподели Саван, представен от Reuters.

Саван, канадски жител, който преди този момент е оглавявал бизнеса на Shell за произвеждане на петрол и газ и в този момент следи развиването на Shell в посока енергийни източници с ниски въглеродни излъчвания, както и нейния великански газов бизнес, се смяташе за любимец за правоприемник на Ван Берден.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР