Шефовете в Катар вече няма да могат да принуждават своите

...
Шефовете в Катар вече няма да могат да принуждават своите
Коментари Харесай

Катар забрани работата на открито през лятото

Шефовете в Катар към този момент няма да могат да принуждават своите служащи и чиновници да се трудят навън денем през летните месеци. Целта на това ограничаване е да бъдат защитени от страшните жеги многочислените чужденци, които работят в емирството.

В навечерието на Световното състезание по футбол, на което е хазаин, Катар се пробва да усъвършенства имиджа си във връзка с спазването на човешките права, отбелязва ДПА.

Емирството е обект на рецензии от страна на интернационалната общественост за хипотетична употреба на икономическите мигранти, които съставляват по-голям част от работната мощ в богатата на енергийни запаси страна. Тези рецензии се ускориха в навечерието на международното по футбол, на което в Катар отдават извънредно значение.

Министерството на труда и обществената политика на страната разгласи, че работата на открито е неразрешена от 10 часа сутринта локално време до 15.30 часа, от 1 юни до 15 септември годишно.

Със закона, който беше признат през предходната година, се не разрешава и труда на избрани работни места в Катар, без значение кога на деня, в случай че температурата на директна слънчева светлина се увеличи над 32,1 градуса по Целзий.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР