Шефовете на най-големите областни дирекции по земеделие ще имат нови

...
Шефовете на най-големите областни дирекции по земеделие ще имат нови
Коментари Харесай

Коледни подаръци: „Венци Габрово” носи хюндай „Тусон” по 80 000 лв. за шефовете в земеделието

Шефовете на най-големите регионални дирекции по земеделие ще имат нови коли за Коледните празници. Началниците на звената в София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Монтана и Разград ще подкарат „ Хюндай Тусон “. Автомобилът, чиято единична цена е близо 80 000 лева, ще бъде доставен от вносителя „ Венци Габрово “. Това излиза наяве от регистъра за публичните поръчки.

Шестте публични поръчки на службите под шапката на Министерството на земеделието и горите съвсем несъмнено ще бъдат завоюва от предприемача Венцислав Маринов, тъй като неговата компания „ Венци Габрово “ е единствена подала оферта.

Тя се оказа и единствена подала оферти и за покупката на коли от шефовете на горските служби. Миналата седмици стана ясно, че „ Венци Габрово “ взе участие в 21 публични поръчки, оповестени от структури под шапката на Изпълнителната организация по горите (ИАГ). Всички те бяха за покупката на един автомобил, само че той е от по-нисък клас. Подадената оферта е за „ Сузуки Витара “ за близо 58 000 лева с Данък добавена стойност.

Съмнителното при тях е, че документите на всичките е една и съща, пуснати са едновременно, като лице за контакт в всеобщия случай е посочен началникът на горската работа и резултатът е единствено един претендент.

Комисиите към този момент са съумели да прегледат предлагането на „ Венци Габрово “ за покупката на „ Сузуки Витара “ и той е определен за реализатор с оптималните 100 точки, демонстрират оповестените решения в регистъра на публичните поръчки.

Реклама

Малко творчество

За разлика от горските началници, тези в земеделските служби са показали творчество и има дребни разлики в индикативната стойност на цената на поръчката, като тя варира с разлика от 180 лева – от 69 800 лева в Монтана до 69 990 лева в Стара Загора.

Разминавания в техническите характерности на колите обаче няма. Офертата е единствено една – на „ Венци Габрово “ за автомобил Hyundai Tucson 1.6 T-GDI MHEV 48V 180 к.с. 7DCT 4×4 Exclusive с цена от 64 893 лева без Данък добавена стойност (77 979 лева с ДДС).

Единствено регионалната дирекция по земеделие във Варна е пуснала друга социална поръчка за по-нисък клас коли. Подадената оферта е единствено една от „ Алианс Ауто Варна “ за „ Дачия Дъстър “ на цена от 37 908 лева без Данък добавена стойност.

В края на годината редица държавни служби са оповестили публични поръчки за покупката на един автомобил, демонстрира обзор в регистъра на публичните поръчки. Масова процедура е да се подава единствено по една оферта.

Обявяването на поръчка за покупка на автомобил е най-бързият метод за асимилиране на финансовите разноски в края на годината, вместо да се връщат в бюджета, обясниха държавни чиновници пред Mediapool.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР