Шефката на ПГ ГЕРБ Десислава Атанасова свиква спешно заседание на

...
Шефката на ПГ ГЕРБ Десислава Атанасова свиква спешно заседание на
Коментари Харесай

Деси Атанасова свиква спешно комисията по сигурност за скандала с МВР шефа

Шефката на ПГ ГЕРБ Десислава Атанасова привиква незабавно съвещание на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред поради разразилия се скандал за полицейски произвол и принуждение след митинга против БФС в четвъртък (16 ноември).

Ето какво написа тя в профила си в обществената мрежа:

" На 22.11 /сряда/ от 14.30, привиквам изключително съвещание на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред за чуване на министъра на вътрешните работи, на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, на заместник-главния секретар на Министерство на вътрешните работи, шефа на основна дирекция " Национална полиция ", шефа на Столична дирекция на вътрешните работи, шефа на основна дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “ и шефа на дирекция " Инспекторат " по отношение на осъществената охранителна активност на декларирания кротичък митинг против управлението на БФС, извършен на 16 ноември 2023 година "

След митинга в обществената мрежа се появиха фрагменти, на които се вижда полицейско принуждение над протестиращи, проявяващи експанзия по време на мероприятието. Към момента е формирана инспекция, резултатите от която се чакат да бъдат оповестени в границите на днешния ден. 

Междувременно се заприказва и за оставката на шефа на Министерство на вътрешните работи по две аргументи - първата е, че по време на митинга е бил на кино, а втората, че на идващия ден е оценил събитията от миналата нощ като естествени, без да загатва, че има подозрение за превишаване на пълномощията от страна на униформени чиновници. 

Самият министър председател акад. Николай Денков призна, че според от реакцията на вътрешния министър след инспекцията, ще реши дали да не му изиска оставката. Министър-председателят даже призна, че е податлив да се отдръпна от държавното управление, в случай че Стоянов не осъди изрично акта на принуждение.

Против оставката на Стоянов се оповестиха от ГЕРБ и Движение за права и свободи, до момента в който пък ПП-ДБ са безапелационни, че главата му би трябвало да падне - теза изразена и във вторник персонално от Кирил Петков.

 

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР