Шефът на Трето районно управление Самуил Хаджиев, соченият за негов

...
Шефът на Трето районно управление Самуил Хаджиев, соченият за негов
Коментари Харесай

Полицаите от Трето районно в Пловдив остават окончателно в ареста

Шефът на Трето районно ръководство Самуил Хаджиев, посоченият за негов доближен - служител на реда Атанас Качаков и другите двама  техни съучастници  Даниел Димитров и Симеон Иванов остават  за непрекъснато в ареста,  реши  Пловдивският Апелативен съд. 

Магистратите решиха, че повдигнатите към тях обвинявания са изцяло основателни.  

Като само изключение съдът не одобри обвинението  против двамата служители на реда, че са " направили мерки " да откраднат към 500 кг. марихуана.

Категорично обаче бе  мнението,  че и за четиримата обвинени е налице заплаха да извършат закононарушение и да се укрият при по-леки ограничения за неотклонение.

Определението е дефинитивно и не предстои на  митинг и обжалване. 

Сутринта Самуил Хаджиев получи ново обвиняване - този път че е осуетил наказателно гонене на водач, предизвикал пътен случай.

Според прокуратурата това е станало на 10 май тази година, когато Хаджиев е разпоредил на чиновник от бранш „ Криминална полиция “ в районното ръководство да му съобщи флаш памет, както и всички видеозаписи от камери в региона на Околовръстното шосе, където в нощта на  Великден стана случая с трима починали, породен от Иво Даскалов-Лудия. Хаджиев е укрил записите, с цел да не бъдат употребявани в формираното по случая досъдебно произвеждане, означават от Окръжна прокуратура. 

Отделно двамата служители на реда са упрекнати за редица бандитски акции, в които са употребявали служебното си състояние – опит за конфискация на половин звук марихуана от компания, имаща законно право да я създава за медицински цели.

Подчиненият на Хаджиев служител на реда Атанас Качаков е упрекнат и за отвличането на 28-годишен мъж, който е бил изтезаван и изнудван за пари.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР