Шефът на Tesla Илон Мъск е получил уверение от гepмaнcĸият

...
Шефът на Tesla Илон Мъск е получил уверение от гepмaнcĸият
Коментари Харесай

Германия обеща на Мъск всичко, от което има нужда за гигафабриката край Берлин

Шефът на Tesla Илон Мъск е получил увещание от гepмaнcĸият миниcтъp нa иĸoнoмиĸaтa Πeтep Aлтмaйep, че ще получи всичко, от което има потребност, с цел да осъществя новият си цех за произвеждане на електрически коли в Берлин.

„ Много сме горди с вашият цех в в Бpaндeнбypг и ви пoжeлaвaмe ycпex c него. Ще получите поддръжка за всичко, от което имате потребност “, е декларирал Алтмайер по време на среща с Мъск в Берлин.

Tesla разгласи решението си да построи първата си европейска „ гигафабрика “ в региона на Берлин през ноември. Това е четвъртата „ гигафабрика “ на компанията в света, като първата е в Невада, а другите две са в Бъфало, Ню Йорк и Шанхай, Китай. Компанията възнамерява построяването на пета в Тексас.

Германският цех, който ще се намира на към 30 километра югоизточно от Берлин в град  Грюнхайде, може да обезпечи работа на 12 хиляди души и да създава до 500 хиляди автомобила годишно. Работата по фабриката би трябвало да стартира през лятото на 2021 година

През февруари екоактивисти краткотрайно блокираха работата по завода, откакто подадоха тъжба до немски съд, който подреди на производителя на електрически коли да спре изсичането на дървета на гористия терен край Берлин. Няколко дни по-късно обаче висшият административен съд на Берлин и Бранденбург отхвърли желае против Tesla и позволи на компанията да продължи разчистването на терена за завода.

Мъск обикаля Германия от вторник, като по-рано той посети ботехнологичната компания CureVac в югозападния град Тюбинген, която работи по основаването на ваксина против COVID-19. Tesla оказва помощ на CureVac в създаването на 3D мобилни принтери за молекули, които да бъдат употребявани за евентуалната ваксина.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР