Шефът на СЗО заяви в понеделник, че всички хипотези за

...
Шефът на СЗО заяви в понеделник, че всички хипотези за
Коментари Харесай

Шефът на СЗО: Всички хипотези за произхода на COVID-19 остават отворени

Шефът на СЗО съобщи в понеделник, че всички хипотези за произхода на пандемията COVID-19 остават отворени и се нуждаят от в допълнение изследване, откакто прочел отчета на задачата на интернационалните специалисти във Ухан, заяви Агенция Франс Прес.
" Всички хипотези са отворени, от това, което прочетох от отчета... и изискват цялостни и спомагателни изследвания ", сподели генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус на виртуална конференция от Женева.
Докладът гласеше, че новият вид ковид най-вероятно е предаден на хората от прилепи посредством междиненно звено. В същото време приключването от лаборатория е „ извънредно малко евентуално “, се показва в плана на окончателния отчет на Световната здравна организация (СЗО) и Китай.
Докладът показва четири вероятни сюжета за предаване на ковид на хората, подредени по възможност. Според специалистите е „ евентуално “ или „ доста евентуално “ предаването да се е случило от прилепи на хора посредством някакво друго животно. При това заразяването непосредствено посредством прилепи се прави оценка като просто „ евентуално “. Възможен е също по този начин, само че с ниска възможност, сюжетът на заразяване посредством храна.
Отбелязва се, че най-близкият роднина на провокиралия пандемия ковид е открит при прилепите, само че „ еволюционното разстояние сред вируса при прилепите и SARS-CoV-2 се пресмята на няколко десетилетия, [така че] се приема, че има междинна връзка “. В отчета се показва, че в панголините са открити доста сходни вируси, само че норки и котки също са податливи на тази зараза, тъй че преносителите може да е някое от тези животни.
 
Всичко за ковид следете
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР