Шефът на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев ще бъде

...
Шефът на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев ще бъде
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Георги Георгиев е кандидат-кметът на ГЕРБ в София

Шефът на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев ще бъде повдигнат от ГЕРБ за кандидат-кмет на София, научи извънредно Lupa.bg от свои източници в партията. Политическата групировка е провела изследване измежду специфична фокус група от 1000 души, като са били препоръчани няколко имена, също така самите хора са можели да вършат и свои оферти. Георгиев е излязъл  любимец в това вътрешно изследване, научи още Lupa.bg.

Сред другите посочени имена били ръководителят на Народното събрание Росен Желязков и известният неврохирург и някогашен кандидат-премиер от ГЕРБ проф. Николай Габровски. И двамата обаче предпочитали да не играят за стола на Йорданка Фандъкова. Желязков предпочитал да управлява Народното събрание, а проф. Габровски, който е и шеф на Клиниката по неврохирургия в " Пирогов ", също отклонил предлагането още веднъж да се опитва в политиката.

" Ще обявим претендента ни за кмет на София, откакто свърши ретроградният Меркурий ", разгласи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов предишния петък. Всъщност тъкмо тогава - на 15 септември завърши ретроградният Меркурий. Понеже някогашният министър председател се поучава с астролози и се въздейства от техните препоръки при взимането на политически решения, той знае, че две седмици след края на ретроградността се усеща сянката на тази назадничавост и не е уместно да се стартират нови планове. 

Седмица след края на ретроградния Меркурий обаче астролозите споделят, че към този момент е допустимо да се стартира на чисто и да се започват нови инициативи. Според информация на Lupa.bg се чака ГЕРБ да разгласят претендента си за кмет на София на Деня на Независимостта - 22 септември. Това ще е малко повече от месец преди локалните избори на 29 октомври и малко преди посочения от закона период. Очаква се името на кандидат-кмета да е точно на Георги Георгиев, в случай че в последния миг партията не реши да заложи на друга кандидатура.



Георги Георгиев е роден на 26 май 1986 година в Раднево. Завършва Търговската гимназия „ Княз Симеон Търновски “, а по-късно и право в Софийския университет. Обучавал се е в курсове по британско облигационно право в Университета в Кеймбридж и британско комерсиално право в Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки.

През 2012 година приключва магистърска стратегия по интернационално и относително комерсиално право в Кингс Колидж с съществени области на специализация комерсиално право – дружествено право, право на финансови пазари и търговски арбитраж. През 2012 година е определен за съветник за България и член на работна група по проучвателен план на Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки, финансиран от Европейската комисия, за изследване на законодателството и правосъдната процедура на страните – членки в региона на корпоративното ръководство. От 2013 е юрист в Софийската гилдия.

През 2019 година Георгиев е определен за общински консултант в Столичния общински съвет като гражданска номинация от листата в обединението на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили. В интервала 2019 – 2021 година е ръководител на Постоянната комисия по финанси и бюджет в Столичния общински съвет и е заместник-председател на Постоянната комисия по локално самоуправление и нормативна уредба.

През септември 2021 година е определен за ръководител на Столичния общински съвет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР