Шефът на Спешното отделение в Пловдив доц. д-р Кирил Атлиев

...
Шефът на Спешното отделение в Пловдив доц. д-р Кирил Атлиев
Коментари Харесай

Този мъж е Бог: д-р Неделя Щонова

Шефът на Спешното поделение в Пловдив доцент доктор Кирил Атлиев стана шлагер в обществените мрежи. Името му се загатва през няколко минути, съпроводено с похвали и случки, при които експертът е оказал помощ за спасяването на живот.  При един от последните случаи при Атлиев се озовала доктор Неделя Щонова - известната водеща на предаването „ Светът на здравето “, съобщи " Марица ".

Тя придружила собствен непосредствен, който потърпевш. След това разказа и претърпяното в обява в обществените мрежи.  " Наоколо по земята всичко беше в кръв, несъмнено имаше към половин литър...струята се изстрелваше нагоре от някакъв кръвоносен съд, сходно гейзер и капките летяха на всички места.

Приличаше на огнен вулкан, бълващ алена лава, която се издига на към метър над земята.

В първия момент се зачудих това артериална кръв ли е, венозна ли е? Но всичко се случва ненадейно, за секунди, с мой непосредствен. Не припаднах.

Озовахме се в незабавното. При доцент доктор Кирил Атлиев - шеф на Спешно поделение в Университетска болница „ Свети Георги ”, Пловдив. Голям.

По-голям. Найголям! Той!

Доц. доктор Кирил Атлиев. Фар в мрака!

Истински доктор. Дълбок и овладян.

Той знае цената на всяка дума. Работи с умеене, усеща всичко и остава извънредно невъзмутим.

Точен, хуманен, спокоен... само че и бърз... слуша, гледа, работи, успокоява страхове всевъзможни, демонстрира необикновено възприятие за комизъм... до момента в който овладява всякаква неотложност. Абсолютно прелестен доктор. При това с душа. Благодарим ти, доцент Атлиев ", написа доктор Щонова. 

Тв водещата добавя, че всичко е минало и приключило добре. На излизане от операционната зала, я заговаря идващият пациент на доктор Атлиев.

Щонова предава и неговите думи:  " - Ей тоя човек... виждаш ли го...?! - ми споделя пациентът и сочи доцент Атлиев. - Той е огромна работа, Бог е.

Без него, щях да си изгубя пръстите на краката, щяха да ми ампутират крайници дори. От Варна пристигам.

Аз съм с диабет от дълги години... малко се занемарих с контрола... само че имам дете на 8 години... момиченце... остани, с цел да ти я покажа... чакахме я да се появи толкоз дълги години, 3 несполучливи опита инвитро във Варна правихме, тя стана от четвъртия... в Тутракан го направихме четвъртото инвитро... и това по този начин чакано дете...   сега ще има татко... със съхранени пръсти и непокътнат крак... посредством само на него - споделя мъжът и все гледа към доцент Атлиев като правилно кученеце - с обич, честност, горделивост и смайващо боготворене - щото на всички места другаде ме бяха отписали... и щяха да ми ампутират крайници.... ". 

В плен на страстите от претърпяното доктор Щонова продължава поста си с думите, че в болничното заведение постоянно разбираш, какъв брой специфични са животът и човещината. 

" И да... технологиите, изкуственият разсъдък и всевъзможни други такива кодиращи логаритми и високоразвити интелигентни платформи са тук, завлядяват ни, заплашват ни, вредят, споделят... че един ден те ще убият нас и човешката раса.

Но... до момента в който на света има доцент доктор Кирил Атлиев и лекари, като него, които ни оказват помощ да намерим себе си и ориста си, които се раздават от сърце за сърцата на познати и непознати...Този свят, няма да изчезне! ", уверена е тв водещата. 

Нейният пост провокира вълна от похвали и признателност към доктор Атлиев. Десетки са разказали своите истории - по какъв начин шефът на Спешното ги е избавил, когато са се нуждаели от помощ. 

" Аз съм човек с огромен шанс! В болница съм лекуван единствено три пъти! И когато прочетох текста на Неделя Щонова за доцент доктор Кирил Атлиев - шеф на Спешно поделение в Университетска болница „ Свети Георги ”, Пловдив, взех решение да напиша тези няколко реда. Моят остарял и добър другар доцент доктор Кирил Атлиев, познавам от преди 1990 година, когато още беше студент по медицина.

Не бяхме се виждали доста години. И през 2016 година се срещнахме в незабавното поделение в Университетска болница „ Свети Георги ”, Пловдив. Предстоеше ми интервенция! И бях опериран от него! Освен, че е прецизен, превъзходен експерт, той е същински доктор с душа и сърце! По време на интервенцията, го попитах:

" Кириле, какво ме правиш, боли ме? " А той, с невероятното си възприятие за комизъм ми отговори:

" Иване, нали знаеш, че си в операционната, не си в сладкарница " Неделя ". Хайде подготвен си към този момент! " Бъди здрав, доцент Атлиев! Аз знам, че постоянно мога да разгадавам на теб! ", написа пловдивчанинът Иван Млекаров.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР