Шефът на SpaceX Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски:

...
Шефът на SpaceX Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски:
Коментари Харесай

Илон Мъск: Изкуственият интелект може да доведе до Трета световна война

Шефът на SpaceX Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е... към профила предизвести, че конкуренцията в изкуствения разсъдък може да въвлече света в Трета международна война, заяви CNBC.

Думите му идват като отговор на изказванието на съветския президент Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила, че този, който реализира пробив в създаването на изкуствен интелект, ще господства над света.

„ Надпреварата за предимство в изкуствения разсъдък на национално равнище най-вероятно ще докара до Трета международна война, съгласно мен “, съобщи Илон Мъск. Изобретателят счита, че с развиването на изкуствения разсъдък войната може да подпалят не водачите на страните, а самите машини, "които може да решат, че първият удар най-вероятно ще докара до победа ".

Според него основаването на самостоятелни оръжие е най-голямата опасност за нашата планета. Илон Мъск е по-притеснен за тях, в сравнение с за нуклеарните опити на Северна Корея. Причината е, че изстрелване на нуклеарно оръжие от страна на Пхенян ще е „ самоубийство “. В другият случай целият свят ще бъде замесен във война.

Илон Мъск и преди се е изказвал срещу самостоятелните оръжия и военния изкуствен интелект. През 2015 година той, дружно с 1000 специалисти и водещи откриватели в региона на роботиката и изкуствения разсъдък, приканиха да бъде наложена възбрана в създаването на този тип оръжия. Путин по време на открит урок та 1 септември съобщи, че изкуственият разсъдък е бъдещето на цялото човечество, а страната, която реализира водачество в основаването му ще бъде "властелин на света ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР