Шефът на правителственият авиоотряд Тодор Коджейков прави горещи разкрития за

...
Шефът на правителственият авиоотряд Тодор Коджейков прави горещи разкрития за
Коментари Харесай

Правителственият авиоотряд обясни за инцидента с Фалкона на Борисов

Шефът на държавният авиоотряд Тодор Коджейков прави горещи разкрития за случая с Фалкона на Борисов.

" До момента е имало най-малко три-четири случая. Всеки път преди политане се прави инспекция и техническа експертиза. 

В този аероплан се вози освен премиера и държавното управление, само че и президента. Затова може би е време да се намерения за сигурността и да се намерения за пазаруване на нов аероплан ", разгласи Коджейков, представен от Пик ТВ. 

Както ПИК заяви, следващ гаф е станал през днешния ден с един от държавните самолети, в който пътува министър председателят Бойко Борисов до Солун и назад. На кацане в България се наложило самолетът да кръжи над столичното летище поради техническа нередовност в някои от системите за кацане. За благополучие водачът овладял бързо обстановката и с помощта на опита си и положителното познаване на пистата е съумял да кацне на ръчен режим, без да употребява бордовия компютър.

" Бордната система е отказала, горе е имало страшна мъгла и при висока скорост не е имало никаква видимост. Техническият инженер, който наложително е на полета, не е можел да откри какво се случва. Наложило се е да се излети още веднъж на високо, а по-късно да се кацне ръчно с втори опит. Големият шанс в тази ситуация е опитът на водачите и обстоятелството, че добре познават пистата ", разкриха пред ПИК претърпели ужаса.

Припомняме, че това надалеч не е първият случай с държавния аероплан " Фалкон ", с който пътува министър председателят Бойко Борисов.

Един от последните произшествия бе при започване на април, когато самолетът, с който Борисов излетя към Брюксел тогава, спука гума при кацането. За казусът тогава описа след кацането министър председателят. Самият той се е чул с водачите и показа пред медиите, че е питал какво е щяло да стане, в случай че самолетът не е бил овладян.

През 2015 година държавният " Фалкон ", в който пътува министър председателят не съумява да кацне на летище Пловдив, защото трите колесника не са се затворили след излитането на машината, оповестиха тогава от държавната осведомителна работа.

Самолетът кръжа над летище Варна, до момента в който изразходи цялото гориво в самолета. За благополучие, потърпевши няма.

Заради проблем с един от колесниците, на 11 февруари 2015 година, същият „ Фалкон “ кръжа към час над София, с цел да изразходва горивото си, след което кацна. Премиерът Борисов още веднъж беше на борда, защото отиваше в Брюксел.

Инцидент със аероплан на държавното управление стана и през 2016 година, когато аварира другият самолет - " Еърбъс ".

Самолетът е потърпевш при политане, при облитането се е счупило стъклото му. Полетът е бил проверовъчен преди излитането на другия ден на премиера Бойко Борисов отпред на делегация за Будапеща. Няма потърпевши хора при случая.

Министър-председателят трябваше да замине с него на еднодневно посещаване в Унгария по покана на унгарския си сътрудник Виктор Орбан.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР