Шефът на Национална агенция за приходите (НАП) Румен Спецов и

...
Шефът на Национална агенция за приходите (НАП) Румен Спецов и
Коментари Харесай

НАП и СЕМ ще си сътрудничат по отношение на рекламата на хазарт

Шефът на Национална организация за приходите (НАП) Румен Спецов и Соня Момчилова, ръководител на Съвета за електронни медии (СЕМ), подписаха във вторник меморандум за съдействие в региона на рекламата на хазартни игри. Документът влиза в действие от през днешния ден и е неопределен, оповестиха от данъчната организация.

През август 2020 година от Национална агенция за приходите пое надзора върху
хазарта след закриването на Държавната организация по хазарт.

" Нарастващият брой търговски реклами в медиите и в платформи за шерване на видеоклипове, популяризиращи хазартната активност, будят паника от основаването на
хазартна взаимозависимост у действителните и евентуални участници в хазартни игри и изключително в така наречен " уязвими лица ". Това дефинира нуждата от съдействието и продан на информация сред Национална агенция за приходите и Съвет за електронни медии, с оглед спазването на Закона за хазарта, в частта " реклама на хазартни игри ", разясниха от Национална агенция за приходите.

Регулаторният орган и Национална агенция за приходите ще наблюдават и разпознават отрицателни практики и опасности, свързани с медийното отразяване на
хазартни действия. Двете страни ще провеждат и вземат участие в обществени събития - взаимни конференции, кръгли маси, дискусионни конгреси и други, свързани с комерсиалното слово за хазарта и хазартните действия.

" Водени от публичната значителност на явлението "
хазарт " и грижата за здравето на сънародниците ни, Национална организация за приходите и Съвет за електронни медии се споразумяха също да обменят експертна помощ, в това число да създават взаимни документи, в това число оферти за промени в законодателство, за недопускане на нарушавания от страна на уредниците на хазартни игри и онлайн залагания, които са длъжни да съблюдават ясни правила ", разяснява изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР