Шефът на Национален фонд Култура“ Сава Драгунчев се похвали, че

...
Шефът на Национален фонд Култура“ Сава Драгунчев се похвали, че
Коментари Харесай

МВнР изпраща виновния за трансексуалния скандал с правителствен самолет в Лондон за изборите

Шефът на Национален фонд „ Култура “ Сава Драгунчев се похвали, че отлита за Лондон и се снима на ВИП терминала на летище София пред държавния Еърбъс. Проверка на Tribune.bg сподели, че причина за неговото пътешестване е присъединяване му като член на Секционна изборна комисия във Англия. Така назначеният от Политическа партия и съответно от някогашния министър на културата Атанас Атанасов ще взе участие в провеждането на изборите на Острова в секцията в Престън.

По груби сметки полетът до Лондон и назад ще излезе на данъкоплатците към 100 000 лв.. Членовете изпратени до Престън, четири дни преди изборите пък евентуално освен ще бъдат на разходи на страната, само че и ще бъдат обслужвани от посолството ни, което отново са разноски за страната и Външно министерство.

Според наши източници заради неналичието на подадени членове от страна на партиите, от външно министерство са взели решение да запълнят броя с хора от администрацията. На какъв принцип обаче са избирани не е ясно, нито процедура ли е членове на СИК в чужбина да бъдат возени с държавния аероплан вместо доста по-икономичните полети от гражданската авиация.

Няма предоставена публична информация какъв брой на брой хора са извозени по този метод заради липса на членове на комисиите в съответните региони. Самолетът има над 100 места.

Името на Сава Драгунчев се прочу в последните дни с утвърждението от страна на Фонд „ Култура “, чиито началник е той, да финансира с 93 хиляди лв. трансшоу. По-рано Драгунчев разяснява, че годината е 2023 и България е в Европа. „ Има дадености, с които би трябвало да се съобразяваме. Има дадености, които са свързани с поощряването на разнородни създатели “, съобщи Драгунчев във връзка извънредно пошлото трансшоу и финансирането.

През последните дни пък стана ясно, че самите участници в трансшоуто, наричащи себе си „ мил кралици “, са почитатели на Политическа партия и обществено декларират поддръжката си за партията назначила Драгунчев на поста.  Той е прочут в гей-мрежите с прозвището „ Кралицата “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР