Шефът на ирландската полиция Дрю Харис заяви, че не изключва

...
Шефът на ирландската полиция Дрю Харис заяви, че не изключва
Коментари Харесай

Нападението с нож в Дъблин: Полицията работи по всички версии, включително и тероризъм

Шефът на ирландската полиция Дрю Харис съобщи, че не изключва нито един претекст, в това число и за връзка с тероризъм, от версиите за нападението с нож в Дъблин, при което бяха ранени петима души, в това число три деца, съобщи Ройтерс.

" Никога не съм изключвал който и да е вероятен претекст за това нахлуване. Както споделих в самото начало, работи се по всички вероятни версии за изясняване на претекста ", съобщи Харис, откакто преди него различен почитан полицейски чиновник изрази пред публицисти удовлетворението на ирландската полиция от това, че казусът не е обвързван с тероризъм.

" Няма да обмислям повече по въпроса за терористичен претекст. Докато не сме сигурни какъв е бил претекстът, би трябвало да сме отворени за всевъзможни версии за повода за случилото се ", добави Харис.

След нападението в ирландската столица избухнаха безредици.

На мястото на случая, до основната пътна артерия " О'Конъл Стрийт ", се събраха антиимигрантски настроени стачкуващи, които влязоха в конфликти със силите на реда. Малко преди 18:00 ч. по Гринуич към 50 протестиращи за малко пробиха полицейския кордон, отделил региона. След това по-голямата група стартира да хвърля предмети и да изстрелва фойерверки по служителите на реда.

Демонстрантите започнаха да се разпръскват към 21:00 ч. по Гринуич.

При конфликтите бяха запалени двуетажен рейс и полицейска кола. Изпочупени бяха прозорците на ситуиран наоколо хотел, както и на заведение. Полицията заяви и за разграбен магазин. 

" Това са позорни сцени… Хулиганска секта, водена от крайнодясна идеология, извърши съществени актове на принуждение ", съобщи пред публицисти шефът на ирландската полиция Дрю Харис. 

По-рано денем полицията съобщи, че за нападението на площад " Парнел ", което е станало малко след 13:30 ч. по Гринуич, е арестуван мъж на към 50-годишна възраст. Случайни минувачи са се намесили още при започване на офанзивата. Сред жертвите е петгодишно момиче, което е било съществено ранено. Другите две деца - петгодишно момче и шестгодишно момиче, са получили по-леки пострадвания. 

Сблъсъците сред крайнодесни стачкуващи и служители на реда са съвсем невиждани за Дъблин. В Ирландия няма парламентарно показани крайнодесни партии, само че през последната година зачестиха дребните антиимигрантски митинги, отбелязва Ройтерс.  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР