Шефът на германското контраразузнаване Ханс-Георг Маасен каза, че липсва достоверна

...
Шефът на германското контраразузнаване Ханс-Георг Маасен каза, че липсва достоверна
Коментари Харесай

Шефът на германското контраразузнаване *опроверга Меркел за изстъпленията в Кемниц

Шефът на немското контраразузнаване Ханс-Георг Маасен сподели, че липсва достоверна информация, че по време на митингите на крайната десница в град Кемниц, Източна Германия, е имало изстъпления против чужденци. Така той влезе в несъгласие с изказванията на канцлера Ангела Меркел, съобщи ДПА.

Според Маасен " няма доказателства, че видеоматериалите, циркулиращи в интернет, са достоверни ". Той акцентира, че съгласно деликатната оценка на правоохранителните органи " има учредения да се допуска, че става дума за целенасочена дезинформация с евентуална цел да се отвлече вниманието на обществеността от убийството в Кемниц ".

Веднага след уличното принуждение в Кемниц, провокирано от убийството на немски жител, както следствието твърди - от двама претенденти за леговище, Меркел сподели, че от видеоматериалите " ясно проличава ненавистта и обвързваното с нея гонене от тълпата на почтени хора ". Тя не се съгласи с оценката на консервативния министър председател на Саксония Михаел Кречмер, който съобщи в районния парламент, че в града не е имало преследвания и погроми по време на шествията на десните, които съгласно него са били погрешно показани в медиите.

Полицията в Кемниц заяви, че е получила тъжби от млад афганистанец, българин и сириец след насилието по време на демонстрацията на крайната десница в града на 26 август.

Агресията при митингите задълбочи разногласието в така и така разграничената по въпроса за мигрантите Германия.

Позицията на Маасен е следващият политически удар за Меркел, с чието мнение показаха противоречие и част от нейните съдружници от лагера на немските консерватори, измежду които и вътрешният министър Хорст Зеехофер, показва ДПА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР